ICDuBo Architectshowroom Rotterdam

ICDuBo Architectshowroom Rotterdam

 

logo architectenshowroom 2

 

ArchiShow1

.

De Architectenshowroom maakt onderdeel uit van ICDuBo en vormt een inspiratieplek voor architecten en ontwerpers, die op zoek zijn naar duurzame, esthetische materialen en toepassingen voor zowel interieur als exterieur.

De ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam is de inspiratieplek voor architecten en ontwerpers in de regio Rijnmond en daarbuiten. Er is een uitgebreide stalen- en monsterbibliotheek van diverse toonaangevende merken. De showroom is permanent en gratis toegankelijk. Monsters en stalen kunnen bekeken en eventueel meegenomen worden.

De ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam is maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk.
Kom langs en laat u inspireren.

 

Of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Wij brengen u op de hoogte van de laatste innovaties, activiteiten, interessante excursies, nieuwe initiatieven en architectuurreizen!

Schrijf u meteen in!


Scholing architecten

De Wet op de architectentitel verplicht een ingeschrevene in het architectenregister om de vakkennis op peil te houden door jaarlijks tenminste 16 uur aan bij- en nascholing te volgen. ICDuBo biedt een rondleiding aan door het centrum die onder deze bij- en nascholing valt. Doel van de rondleiding is om in korte tijd architecten op onafhankelijke wijze te informeren en te inspireren over de duurzame mogelijkheden in het ontwerp- en bouwproces.

Datum en tijden in overleg.

collage

Lunch & Learn sessies voor architecten

Tijdens de Lunch & Learn maakt u kennis met de nieuwste innovaties, zonder uw kantoor te verlaten. De ICDuBo Architectenshowroom on tour komt bij u langs én neemt een heerlijke lunch mee. Terwijl u kunt genieten van de lunch, presenteren onze partners vernieuwende, inspirerende concepten. Dit duurt ongeveer een uur, waarna u de werkdag weer geïnspireerd kunt hervatten.

Waarom Lunch & Learn?

– inspiratie en verdieping in een kort compact programma
– u bent in korte tijd op de hoogte van de laatste productontwikkelingen
– samen met uw collega’s in gesprek met innovatieve A merken
– u bepaalt welke producten worden besproken
– bij u op bureau, dus geen reistijd, geen tijdverlies, geen moeite
– gratis service, inclusief lunch (lunchtijd in overleg)

Meer informatie via architecten@icdubo.nl of via 010 415 72 44

“Leuk dat verschillende bedrijven samen hun “kunnen” laten zien. Goed om vaker te doen! Fijne lunch.” Spring Architecten Rotterdam

“Het was een leerzame bijeenkomst. Goed dat jullie zo milieubewust bezig zijn en fijn dat jullie ons de veelzijdigheid van toepassingen hebben laten zien. De lunch was daarbij ook nog eens heerlijk!” Kim Kortooms, PuurFlow

 “Op 2 september van dit jaar hadden we een aantal andere fabrikanten op bezoek bij ons op kantoor. Ze hadden een heerlijke lunch bij zich, en tijdens deze lunch zijn we uitstekend bijgepraat over alle noviteiten. Zeer zeker voor herhaling vatbaar” Evelien van Veen, Van Veen Architecten Rotterdam

Architectuurreis Liverpool juni 2019

Voor het eerst in haar bestaan heeft de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam een twee daagse inspiratiereis voor architecten georganiseerd. Op donderdag 20 juni 2019 zijn we met een gemêleerd gezelschap van exterieur en interieur architecten vertrokken naar Liverpool. Een bestemming die wellicht niet voor de hand ligt voor een architectuurreis, maar dat bleek onterecht. Want er is veel te ontdekken in Liverpool: van transformatie van industrieel erfgoed tot prikkelende moderne ontwikkelingen.

Een terugblik op deze succesvolle inspiratiereis: bekijk hier

 


Partners ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam:

 

Aluprof is één van de grootste Europese producenten van aluminium bouwsystemen. Het producten programma van Aluprof omvat: vliesgevel systemen, ramen, deuren, gevelbeplating, schuifdeuren, hefschuifdeuren, garagedeuren.
Contactpersoon: Ralph van der Kooij

website Aluprof


 

De ene steen is de andere niet. Bij Caprice weten we dat. We zijn een familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring in het bakken van metselstenen.
Contactpersoon: Roel Grunwald

website Caprice


Feldhaus produceert een uitgebreid assortiment ultradunne bakstenen in diverse maten/structuren en kleuren, geschikt voor nieuwbouw & renovatie. Uitstekend toe te passen i.c.m. verschillende isolatiesystemen om een slankere duurzame spouw te creëren.
Contactpersoon: Dennis Terlouw / Henri Beekhuis

website Feldhaus


Holonite is producent van gevel- en afbouwelementen waaronder dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers vervaardigd uit composietsteen.
Contactpersoon: Albert Stooker

website Holonite


Grohe is marktleider in de sanitairbranche. De kernwaarden bestaan uit kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid.
Contactpersoon: Robbert Paymans

website Grohe


Plastica is specialist op het gebied van gevelbekleding en plaatmateriaal voor interieur en exterieur toepassingen.
Contactpersoon: Bianca Uilkema

Website Plastica


ODS levert stalen geveloplossingen.
Contactpersoon: Rob Neeleman

website ODS Geveltechniek


TrespaTrespa International B.V. levert architectonische plaatmaterialen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en interieuroppervlakken.
Contactpersoon: Tjeerd den Houter

website Trespa


ZV Inrichten is dealer van Postura+ stoelen uit het Verenigd Koninkrijk.
Contactpersoon: Michiel Zuidwijk

website ZV Inrichten


 

Bouwonderdelen van composietsteen van Holonite

Holonite is leverancier van composietsteen bouwonderdelen zoals onderdorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers.

Gevel steenstrips Feldhaus

Feldhaus produceert een uitgebreid assortiment ultradunne bakstenen in diverse maten/structuren en kleuren, geschikt voor nieuwbouw & renovatie.

Gevelbekleding hout; Cape Cod van Plastica

Door innovatieve procedures voor houtdroging, verduurzaming en verfafwerking wordt Cape Cod houten gevelbekleding voor een periode van 15 jaar gegarandeerd.

Gevelbekleding, Pura NFC van Trespa

De Trespa bekleding is in stroken te verkrijgen en hebben een zeer natuurlijk uiterlijk.

Gevelsteen van Caprice Baksteen

Caprice is een familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring in het bakken van metselstenen.

Gevelsysteem staal Jansen VISS van ODS

Jansen VISS (Voll Isoliertes Sprossen System) is een systeem van geïsoleerde stijlen en regels voor vliesgevels.

Kozijn aluminium MB 86 van Aluprof

MB-86 is het eerste aluminium raam-deursysteem ter wereld waarin aerogel is toegepast, waardoor een zeer goede thermische isolatie mogelijk is.

Kozijn aluminium MB Ferroline van Aluprof

Het raamsysteem MB-FERROLINE is een fraaie oplossing voor de renovatie van monumentale gebouwen. 

Meubilair Postura+ via ZV Inrichten

Postura+ stoelen van KI zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof en kunnen na afloop ook weer voor de volle 100% gerecycled worden.

Waterkranen van Grohe

De touch free waterkraan is hygiënisch en bespaart water.

Nieuws

Architectuurreis Liverpool groot succes

Voor het eerst in haar bestaan heeft de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam een twee daagse inspiratiereis voor architecten georganiseerd. Op donderdag 20 juni 2019 zijn we met een gemêleerd gezelschap van exterieur en interieur architecten vertrokken naar Liverpool. Een bestemming die wellicht niet voor de hand ligt voor een architectuurreis, maar […]

Lunch&Learn sessies architecten groot succes!

Tijdens de lunch sessie maken architecten kennis met de nieuwste innovaties, zonder het kantoor te hoeven verlaten. De partners van de ICDuBo Architectenshowroom zorgen voor de broodjes en presenteren hun nieuwste concepten. Inspiratie en verdieping in een kort compact programma, zonder tijdverlies voor de architecten. Waarom Lunch & Learn? – […]

Nieuwe architectuur innovaties vanuit de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam, thema exterieur

De partners van de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam presenteren een aantal innovatieve producten en interessante ontwikkelingen op het snijvlak van esthetica en duurzaamheid: Bijzonder slanke stalen kozijnprofielen   Thor Central dient een centrale functie te krijgen in de ontwikkeling van Genk tot technologiestad en de uitbouw van allerhande activiteiten die bijdragen tot de […]

Nieuwe architectuur innovaties vanuit de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam, thema interieur

De partners van de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam presenteren een aantal innovatieve producten en interessante ontwikkelingen op het snijvlak van esthetica en duurzaamheid: De natuur als inspiratiebron in Biophilic Design Biofilie is de ‘liefde voor het leven of levende systemen’. In onze verstedelijkte wereld vol technologie en industriële architectuur voelt het soms alsof deze […]

Future Reality Masterclass (Eng) op 25 juli 2017 in ICDuBo

This powerful training is at the leading edge of some of the most inspiring and important influencing factors for the future of business & organisations including: Exponential innovations Biomimicry The Circular Economy Systems thinking, and  Purpose Driven Leadership All over the world we see the emergence of solutions to our most complex challenges, […]

Smal, smaller, smalst!

Spaarformaat metselsteen van Daas Baksteen Nederland begint langzamerhand te wennen aan smalle baksteen gevels. Esthetisch is er geen verschil met de traditionele waalformaten. Echter in toepassing, productie en logistiek biedt deze ontwikkeling veel meer mogelijkheden. Met name zitten de voordelen in het vervangen van het buitenblad door een smalle baksteen […]

Holonite Cradle to Cradle Silver gecertificeerd

Holonite, producent en leverancier van gevel- en afbouwmaterialen heeft het Cradle to Cradle Silver certificaat in ontvangst genomen van EPEA Nederland. Een nieuwe mijlpaal voor de fabrikant die sinds 2010 flinke stappen heeft gemaakt op het gebied van duurzaam ondernemen. Na de behaalde Cradle to Cradle Basic (2013) en Bronze […]

C2C stadskantoor Venlo met C2C zonwering

Het stadskantoor van Venlo is niet zomaar een gebouw, maar een gebouw dat geheel gebouwd is volgens de laatste duurzaamheidseisen. Het in 2016 opgeleverde stadskantoor is vrijwel volledig ontworpen en gerealiseerd volgens de principes van Cradle to Cradle en is energieneutraal. Acht jaar lang werkten Kraaijvanger Architects, de gemeente Venlo en de bouwpartners […]

Rondleiding ICDuBo valt onder bij- en nascholing architecten

De Wet op de architectentitel verplicht een ingeschrevene in het architectenregister om de vakkennis op peil te houden door jaarlijks tenminste 16 uur aan bij- en nascholing te volgen. ICDuBo biedt een rondleiding aan door het centrum die onder deze bij- en nascholing valt. Doel van de rondleiding is om […]

Architects meet Architects op 15 november 2016

Architects meet Architects is een inspirerende middag speciaal voor architecten die zich willen laten inspireren door de ongekende mogelijkheden van aluminium detaillering in het ontwerp. Daarnaast besteden we aandacht aan het 10-jarig bestaan van het magazine Aluminium In Praktijk van Roval Aluminium. Dat gebeurt tijdens de boeiende, informatieve en feestelijke […]

Impressie workshop biomimicry

In vervolg op de masterclass biomimicry in mei organiseerde de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam exclusief voor architecten een vervolg op 13 oktober jl. Het maximum aantal van 30 (interieur-) architecten was aanwezig om deel te nemen aan de workshop. De deelnemers hebben met veel enthousiasme en energie ontwerpen gemaakt geïnspireerd op […]

Workshop biomimicry

Ontwerpen met de natuur als inspiratiebron In vervolg op de masterclass biomimicry op 12 mei jl. organiseert de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam exclusief voor architecten een vervolg in oktober. Tijdens deze nieuwe masterclass gaan we meer de diepte in en koppelen we de principes van biomimicry met de alledaagse ontwerppraktijk. Door […]