Introductie

Introductie

ICDuBo maakt duurzaam bouwen inzichtelijk.
ICDuBo is de schakel tussen vraag en aanbod.

Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) inspireert, informeert, adviseert en verbindt alle partijen die betrokken zijn bij het duurzaam (her)ontwikkelen en beheren van vastgoed: van opdrachtgevers tot toeleveranciers, van zorginstellingen tot onderwijsinstellingen en van overheid tot consument. Vraag en aanbod worden actief bij elkaar gebracht, tijdens congressen, evenementen en themabijeenkomsten. Dit leidt tot meer kennis bij onze partners, een kwalitatief hoogwaardig netwerk en betere marktkansen.

ICDuBo beschikt over een voor iedereen toegankelijke locatie met een enorme showroom van 2500 m2, die een volledig overzicht biedt van de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzaam bouwen en duurzaam wonen. Door deze unieke opzet is ICDuBo het grootste duurzaamheidscentrum van Europa.

In ICDuBo draait het om tasten, zien, horen en ruiken, maar ook om het ontdekken van nieuwe bouwpartners. Met ruim 250 aangesloten partijen stimuleert en faciliteert ICDuBo kennisdeling en samenwerkingsverbanden tussen overheid, onderwijs, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Doel is daadwerkelijk concrete resultaten te boeken en duurzame ambities waar te maken.
De focus ligt hierbij op kennistoepassing: er wordt al genoeg gepraat over duurzaamheid, het is tijd voor actie.

.
Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen:

  • is met 2500 m² expositieruimte het meest toonaangevende kenniscentrum voor duurzaam bouwen in Nederland;
  • informeert partijen uit de bouw- en vastgoed over alle relevante, actuele duurzaamheidsaspecten;
  • verzorgt een directe koppeling tussen opdrachtgevers, toeleveranciers, ontwerpers, adviseurs, onderwijs- en kennisinstellingen;
  • richt zich op kennistoepassing en samenwerking tussen de partijen;
  • stimuleert duurzame, innovatieve toepassingen;
  • ontwikkelt inspirerende toekomstvisies;
  • is de schakel tussen theorie en praktijk, tussen vraag en aanbod;
  • toont op realistische wijze de praktische toepassing van duurzame oplossingen;
  • is onafhankelijk.

.
WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWinkel is hét Energieloket voor 25 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden. Bewoners vinden in de winkel allerlei inspirerende oplossingen om hun woning energiezuiniger te maken, gratis advies maar ook ondersteuning in offerte aanvragen. Lokale bedrijven vinden er een podium om hun diensten op aan te bieden. Consumenten uit de regio zijn van harte welkom op de website www.woonwijzerwinkel.nl en in onze fysieke winkel in Rotterdam Heijplaat (onderdeel van ICDuBo).

De WoonWijzerWinkel is een one-stop-shop voor consumenten en VVE’s voor onafhankelijk advies en begeleiding bij verduurzaming. Dat betekent dat consumenten geadviseerd en begeleid worden door de onafhankelijke WoonWijzerWinkel bij het opstellen van een plan van aanpak om te komen tot een energiezuiniger huis.

De bedrijven en organisaties aangesloten bij ICDuBo voorzien de WoonWijzerWinkel van de benodigde input aan de aanbodzijde.

Voor meer informatie zie website WoonWijzerWinkel