Nieuwe architectuur innovaties vanuit de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam, thema interieur

Themadag Isoleren en Ventileren in WoonWijzerWinkel
5 oktober 2017
Nieuwsbrief ICDuBo oktober 2017
26 oktober 2017

Nieuwe architectuur innovaties vanuit de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam, thema interieur

De partners van de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam presenteren een aantal innovatieve producten en interessante ontwikkelingen op het snijvlak van esthetica en duurzaamheid:

De natuur als inspiratiebron in Biophilic Design

Biofilie is de ‘liefde voor het leven of levende systemen’. In onze verstedelijkte wereld vol technologie en industriële architectuur voelt het soms alsof deze cruciale band praktisch verloren is gegaan. Biophilic design is een innovatieve manier om die verbondenheid te benutten voor het creëren van natuurlijke woon-, werk- en leeromgevingen. Door bewust natuurlijke elementen te gebruiken in interieur- of bouwkundig design, maken we onbewust opnieuw verbinding met de natuur.

Interface zet biophilic design in werkomgevingen graag hoger op de agenda en gebruikt de kracht ervan ook in haar eigen collecties, die natuurlijke oppervlakken en texturen nabootsen. Wilt u ook geïnspireerd raken door de natuur? Bekijk dan de 14 ontwerp principes voor biophilic design.

Zonnestraling buiten houden met waterproof zonwering

B&C Projects heeft onlangs een nieuw doek geïntroduceerd voor binnenzonwering: het Metalscreen Waterproof.

Metalscreen Waterproof is gemetalliseerd en geschikt voor rolgordijnen en paneelgordijnen die geplaatst worden in natte ruimtes. De stof kan goed worden toegepast in de zorg door de unieke reinigingsmogelijkheden.

Wat deze stof uniek en onderscheidend maakt zijn de uitstekende reflecterende eigenschappen en de vochtbestendigheid. De verschillende stofkleuren in deze serie scoren een 3 op glare control, en voldoen hiermee aan de BREEAM-NL HEA 3 eis. Kijk voor meer informatie op beceprojects.nl.
De stofsamenstelling: 74% PVC en 26% PES
Meer informatie over Metalscreen Waterproof van B&C Projects

Akoestiek verbeteren met naadloos verlaagd plafond

foto Hoogheemraadschap, Mecanoo

Een nieuw naadloos wit plafond. Hoe goed klinkt dat?  Heel goed want ELEGANZA™ is een naadloos wit plafond van Armstrong met stuc-uitstraling dat voldoet aan de hoogste akoestische eisen!

Akoestiek & design zonder compromis:

– Helder wit fijn gestructureerd oppervlak
– Naadloze afwerking
– Absorptie klasse A (a w ≤0.95)
– Hoge lichtreflectie (79%) en lichtverspreiding (>99%)
– Eenvoudige integratie van de installaties

ELEGANZA™ plafond: in het combineren van akoestiek met naadloze afwerking, de beste in zijn klasse.
Meer informatie over Armstrong ELEGANZA™

Kleurrijk experimenteren met vloerafwerking

EEN OPVALLENDE TAPIJTTEGEL DIE DOOR KLEUROVERGANGEN EEN WERKELIJK UNIEK VLOERDESIGN CREËERT
Chromatische kleurlagen vormden de inspiratie voor de DESSO® Pixelate tapijttegels: het subtiele kleurverloop geeft ontwerpers de mogelijkheid om te werken met kleurlagen en intensiteit en zo een unieke ruimte te creëren.
Meer informatie Desso Pixelate

SPEELSE EFFECTEN MET METALLIC GLANS EN MATTINTEN
De collectie Metallic Shades is ontworpen om architecten en ontwerpers uit te nodigen te experimenteren met de effecten van metallic glans en mattinten. Het assortiment Metallic Shades van DESSO® kan een subtiel en toch glansrijk resultaat in één kleur creëren of gecombineerd worden voor meer diepte en contrast.
Meer informatie Desso Metallic Shades

Watergebruik met een schoon geweten

De nieuwe Essence-serie van GROHE heeft een uitgebreide aanbod aan maten, kleuren en afwerkingen. Het complete assortiment – van kranen tot douches en accessoires – is beschikbaar in vier verschillende kleuren in zowel een geborstelde als gepolijste afwerking. Maar ook verkrijgbaar in SuperSteel of chroom. Dit is wat we keuzevrijheid noemen.

Het speciale recept voor succes is de langdurige afwerking. GROHE maakt gebruik van state-of-the-art technologie om uitzonderlijke kwaliteit te leveren. Het physical vapour depostition (PVD) zorgt ervoor dat het oppervlak drie keer harder is, ondanks het glinsterend goud of geraffineerde roestvrijstalen afwerking heeft. Naast het feit dat harder is, is het oppervlak ook tien keer meer krasbestendig, zodat het heel lang meegaat.
Meer informatie over Grohe Essence

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *