C2C stadskantoor Venlo met C2C zonwering

Rondleiding ICDuBo valt onder bij- en nascholing architecten
20 oktober 2016
Duurzame transformatie SDU complex
7 november 2016

C2C stadskantoor Venlo met C2C zonwering

Het stadskantoor van Venlo is niet zomaar een gebouw, maar een gebouw dat geheel gebouwd is volgens de laatste duurzaamheidseisen. Het in 2016 opgeleverde stadskantoor is vrijwel volledig ontworpen en gerealiseerd volgens de principes van Cradle to Cradle en is energieneutraal. Acht jaar lang werkten Kraaijvanger Architects, de gemeente Venlo en de bouwpartners samen om een circulair gebouw neer te zetten.

De uitstraling van het stadskantoor komt overeen met wat de gemeente Venlo wil zijn: open, transparant en toegankelijk. De architect heeft samen met de gemeente en het C2C ExpoLAB de ambities vastgesteld. Hierbij is vooral materiaalkeuze belangrijk geweest, daarnaast is er veel aandacht voor luchtzuivering, energieverbruik en de waterkringloop van het gebouw. Bij de materiaalkeuze is er gekeken naar materialen die 100% recyclebaar zijn.

De rolgordijnen van B&C Projects passen hier uitstekend bij. Het hele gebouw is voorzien van rolgordijnen met C2C-stof uit de Escreen-serie (kleurnr. 8983), die voor 100% bestaat uit gerecyclede petflessen, vrij is van formaldehyde en PVC. De gekozen stof voldoet aan de BREEAM-NL HEA3 norm en hiermee wordt verblinding door de zon voorkomen.

projectvenlo-07-small

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.