Duurzame transformatie SDU complex

C2C stadskantoor Venlo met C2C zonwering
7 november 2016
ICDuBo zoekt koplopers met internationale ambitie
9 november 2016

Duurzame transformatie SDU complex

In 2003 ontwierp Kraaijvanger het SDU-complex. Het voormalige gebouw van de uitgever is toen door IOB geëngineerd. IOB was hiervan hoofdconstructeur. Net als Kraaivanger is IOB nu ook weer bij de transformatie betrokken. VORM ontwikkeling heeft IOB tevens voor de constructies ingeschakeld. Het kantoorgebouw SDU aan de Binckhorstlaan in Den Haag krijgt een functieverandering en veranderd van een plek om te werken naar een duurzame woonomgeving. Dat past in de grotere ontwikkeling van bedrijventerrein de Binckhorst, dat zich steeds meer als een gemengd gebied voor werken én wonen profileert.

Het kantoorgedeelte van het complex wordt omgevormd tot 70 woningen; het relatief jonge gebouw biedt die mogelijkheid, zonder de markante uitstraling van het gebouw teniet te doen. Niet alleen zijn de woningen straks energieneutraal, de omgeving zal ook groener en toegankelijker zijn.

Achter het kantorencomplex ligt nu nog een fabriekshal waar de zware drukpersen van SDU stonden. Hier bouwt Binck Zuid, bestaande uit transformatieontwikkelaar Local en project- en gebiedsontwikkelaars VORM en BPD, nog eens 150 woningen. De in totaal 220 woningen maken van Binck Zuid uiteindelijk een echte woonwijk. Achter op het terrein is men voornemens om ook nog een tweetal woontorens te voorzien. IOB zal ook hiervan de constructieve engineering verzorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.