Nieuwe architectuur innovaties vanuit de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam, thema exterieur

Holonite neemt de Groene Pluim in ontvangst
20 november 2017
Revolutionaire ontwikkeling in Soundblox
4 december 2017

Nieuwe architectuur innovaties vanuit de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam, thema exterieur

De partners van de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam presenteren een aantal innovatieve producten en interessante ontwikkelingen op het snijvlak van esthetica en duurzaamheid:

Bijzonder slanke stalen kozijnprofielen

 

Thor Central dient een centrale functie te krijgen in de ontwikkeling van Genk tot technologiestad en de uitbouw van allerhande activiteiten die bijdragen tot de ontwikkeling van een brede community die invulling geven aan deze ambitie van de stad. De activiteiten in dit kader hebben betrekking op de organisatie van lezingen, sessies, cross-over meetings, happenings van bedrijven en organisaties en technologie-academie.

De binnenwanden inclusief deuren zijn uitgevoerd in het ODS Jansen Art 15 systeem. Deze profielserie is ontworpen voor zeer slanke stalen ramen en deuren met modern comfort. Dit project bewijst dat Art 15 uitermate geschikt is voor klassieke renovatie projecten.

Projectnaam: Thor Central
Plaats: Genk (BE)
Architect: SATIJNplus, Born (NL)
Fotograaf: Toon Grobet (BE)

Toegepaste kozijnprofielen: Jansen ART 15 www.art-15.com

 

Dunner bouwen met Spaarformaat bakstenen

Innovatie is niet meer weg te denken anno 2017. Voortdurend wordt er gekeken naar vernieuwing. Ook bij Daas zit men niet stil en zijn onlangs de eerste woningen opgeleverd met een baksteen van 50mm. Het Spaarformaat.

Van buiten ziet men niets maar toch doet het Spaarformaat de naam zijn eer aan.  Door de bakstenen smal te maken, bespaard men grondstoffen, energie en gewicht.Het gewicht geeft zowel tijdens het transport als aan de gevel voordeel. Daarnaast is het Spaarformaat ook voordelig bij renovatie. De extra ruimte die gecreëerd wordt, is perfect voor meer isolatie.

Wie twijfelt; Alle Spaarformaten beschikken over vorstklasse F2/D, het C2C certificaat en voldoen aan de Europese Norm voor stijfheid en sterkte.
Meer informatie over de Spaarformaat

 

Nieuwe gevelproducten met opwindende uitstraling

Trespa introduceert een nieuwe lijn gevelproducten
Het nieuwe Meteon® Focus-assortiment biedt architecten de mogelijkheid nieuwe ontwerpen te introduceren die verder gaan dan uni-kleuren of op natuurlijke materialen geïnspireerde producten.

De Meteon® Focus Santiago-ontwerpen zijn gebaseerd op een abstracte interpretatie van een stadsbeeld, bepaald door reflecties van licht en de contouren van gebouwen, terwijl de Meteon® Focus Brooklyn-ontwerpen geïnspireerd zijn op intrigerende sporen die slechts van korte duur zijn.
Meer informatie over Trespa Meteon® Focus

Zwart spreekt boekdelen
“We wilden een bijzondere plek creëren om onze opdrachtgevers te ontvangen”, aldus architect Christophe Sechehaye. Het ontstane gebouw gaat op in de architectuur eromheen, maar onderscheidt zich nog altijd op unieke en interessante wijze. Het aantrekkelijke matte oppervlak levert een mooi diffuus, kalm oppervlak op dat met licht speelt.
Informatie Trespa Meteon® Lumen

 

Levendige gevelvlakken

In opdracht van woningcorporatie Staedion is de Naaldwijksestraat in Den Haag recent gerenoveerd. De reden voor renovatie was de slechte staat van de gevel en de tochtige kozijnen. De gevels waren niet hoogstaand en zeer gedateerd. In samenwerking met architectenbureau Vanschagen Architecten en Bouw- en Aannemingsbedrijf van Omme & de Groot B.V. zijn er dan ook een aantal correcties in de gevelindeling geïntroduceerd.

Zoekende naar dunne, solide panelen voorzien van een structuur, met in het achterhoofd een nieuwe impuls voor de wijk en  tegelijkertijd een bindende factor tussen bewoner en buurt, werd Holonite benaderd.

Holonite heeft voor deze renovatie unieke elementen op maat geproduceerd, waarop op een abstracte wijze vliegende mussen zijn afgebeeld. De architect heeft met dit ontwerp een verwijzing gemaakt naar het belangrijkste bindende element in de Schilderswijk van de laatste 60 jaren; het buurthuis ‘’de Mussen’’.
Meer informatie over het project

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *