Smal, smaller, smalst!

Woonplezier
21 november 2016
ICDuBorrel op 19 januari 2017
5 december 2016

Smal, smaller, smalst!

Spaarformaat metselsteen van Daas Baksteen

Nederland begint langzamerhand te wennen aan smalle baksteen gevels. Esthetisch is er geen verschil met de traditionele waalformaten. Echter in toepassing, productie en logistiek biedt deze ontwikkeling veel meer mogelijkheden.

Met name zitten de voordelen in het vervangen van het buitenblad door een smalle baksteen waardoor meer ruimte wordt gecreëerd voor het aanbrengen van een zwaarder isolatiepakket. Op deze manier kan, voor het deel buitengevel, invulling worden gegeven aan het gewenste energielabel.

De duurzaamheidsaspecten van een smaller buitenblad worden echter ook zeer gewaardeerd in nieuwbouw toepassingen. Tot op heden was de smalste gevelsteen in de markt 65 mm, hier doet Daas Baksteen een schepje boven “af”. Door samenwerking van mortelindustie,  producent van metselgereedschap en Daas Baksteen kunnen wij u een muurdikte bieden van slechts 50 mm.  Voorwaarde is wel dat de gevels worden gelijmd met een voegbreedte van 5 mm. Door gebruik te maken van de flexibele lijmspuit van de firma Gemack (zie www.gemack.nl) wordt niet alleen een hoge productie gerealiseerd maar is het lijmbed exact gedoseerd zodat er geen metselbaarden in de spouw ontstaan en de stenen aan de voorzijde nauwelijks afwerking behoeven. De lijmmortel wordt optimaal verdeeld waardoor de maximale hechting en stijfheid van de gevel ontstaat.

In de verwerking klinken ook veel positieve geluiden. De smalle steen ligt voor de metselaar fijn in de hand, is licht, makkelijk te kappen en heeft aanzienlijk minder gewicht op de steiger. Tevens een positieve eigenschap in de logistiek, vrachtwagens nemen twee maal zoveel vierkante meters geveloppervlak mee t.o.v. een traditionele waalformaat.

Tijd voor gevelsteen LIGHT.

spaarformaat-daas-baksteen-23
spaarformaat-daas-baksteen-17

1 Comment

  1. wouter krom schreef:

    Geachte heer, mevrouw

    Heeft u voor mij een paar foto’s van de kleuren van de 50 mm steen?

    Alvast bedankt

    Wouter krom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *