Gevelsteen van Caprice Baksteen

Gevelsteen van Caprice Baksteen

De grondstof voor de basiskleuren is rivierklei. Deze klei wordt gewonnen in het stroomgebied van de Rijn (ook in Duitsland), de Waal, de IJssel en de Maas. Het betreft uiterwaardenklei in de bakkleuren grijsrood, helderrood en naturelbrons en geel.

Bij de productie van de overige kleuren wordt in plaats van rivierklei ook Eifel- en Westerwaldklei toegepast. Er is jaarlijks ongeveer 100.000 m3 klei nodig om de productieaantallen van Huissenswaard (ca. 75 miljoen WF per jaar) te realiseren.

Overige grondstoffen zijn zand, lava, mergel (kalk) en ijzer- en chroomoxides. De laatste drie worden toegevoegd om de van nature in de klei vastgelegde kleur te beïnvloeden. Het gebruik van toeslagstoffen wordt overigens tot een uiterst minimum beperkt. De bezanding zorgt bij diverse sorteringen voor extra kleurnuancering. Verder geeft zand aan de stenen een kenmerkende oppervlaktestructuur. Huissenswaard produceert ook handvormstenen zonder bezand oppervlak: de zgn. Structeau®.

Fixbrick systeem

Caprice heeft een baksteen assortiment die geschikt is voor  het Fixbrick® bouwsysteem. Dit is een circulair bouwsysteem voor het droog stapelen van bakstenen. Het Fixbrick systeem bestaat uit normale handvormbakstenen en een connector van circa 4 mm dik tussen de stenen. De connector wordt met schroeven of spijkers verbonden met de achterconstructie waardoor de wand zijn stevigheid krijgt. Het FixBrick® bouwsysteem is een totaaloplossing bestaande uit een uitgebreid assortiment bakstenen, de connectors en handige hulpgereedschappen.

Caprice maakt onderdeel uit van de ICDuBo Architectenshowroom Rotterdam

Thema's

ICDuBo Architectshowroom Rotterdam

De architectenshowroom is de inspiratieplek en ontmoetingsplaats voor architecten en ontwerpers.

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo