Dubokeur

Dubokeur

Het DUBOkeur® bewijst dat een product (voor de bouw, GWW of interieur sector), grondstof, installatie of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse gemaakt door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE). Door het gebruik van de nationaal erkende LCA-methodiek, wordt op een onafhankelijke en wetenschappelijke wijze aangetoond dat het gekeurde product behoort tot de bovenkant van de markt op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast mag een product geen negatieve gezondheidseffecten hebben op de gebruikers ervan. Bij producten met een DUBOkeur® vinden er dus geen schadelijke emissies, uitloging en/of uitwaseming plaats in de gebruiksfase van het product. Met het DUBOkeur® kunnen producten, grondstoffen, installaties en woningen op een onafhankelijke en wetenschappelijk wijze aantonen dat ze een duurzame keuze zijn.

Al de milieuclassificaties van bouwproducten zijn te vinden op www.nibe.info. Hier vindt u ook per bouwtoepassing welke DUBOkeur producten er zijn, zodat binnen de toepassing zichtbaar is welke producten tot de meest milieuvriendelijke alternatieven behoren.

DUBOkeur categorien:

DUBOkeur product:

Het DUBOkeur product is in 2004 in het leven gebracht zodat bouwproducten zich konden onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor wordt de milieu-impact van het te toetsen product middels een levenscyclusanalyse (LCA) (uitgevoerd door het NIBE) bepaald en in relatie gezet tot vergelijkbare producten. Alleen de meest milieuvriendelijke alternatieven komen in aanmerking voor certificering.

DUBOkeur grondstof:

Met het DUBOKeur grondstoffen kan worden aangetoond dat een grondstof een milieuvriendelijke keuze is. Door middel van een levenscyclusanalyse (LCA) worden de milieueffecten van de winning en bewerking van grondstoffen bepaald en met elkaar vergeleken. Alleen de meest milieuvriendelijke alternatieven komen in aanmerking voor het DUBOkeur grondstoffen certificaat.

DUBOkeur Installatie:

Met het DUBOKeur installatie kan worden aangetoond dat een installatie een milieuvriendelijke keuze is. Hiervoor wordt de milieu-impact van het te toetsen installatie middels een levenscyclusanalyse (LCA) (uitgevoerd door het NIBE) bepaald en in relatie gezet tot vergelijkbare producten. Naast de materiaal gebonden milieu-impact worden ook het directe en inderecte energie verbruik van een installatie in de vergelijking meegenomen. Alleen de meest milieuvriendelijke alternatieven komen in aanmerking voor certificering.

DUBOkeur woning:

Met het DUBOkeur woning certificaat weet de bewoner, ontwikkelaar, architect, aannemer en gemeente dat de woning goed scoort op het gebied van milieu en duurzaamheid. Zo worden de woningen beoordeeld op het gebied van energie- en waterzuinigheid, een milieuvriendelijk materiaal keuze, duurzame energieopwekking en diverse comfort- en gezondheidseisen. De beoordeling op grond van strenge, maar haalbare eisen gebeurt op een wetenschappelijk onderbouwde wijze.

dubokeur.jpg

Dakelement voor PV panelen Slimfix Solar van Isobouw

SlimFix Solar van Isobouw is een dakelement dat volledig is afgestemd op de eisen die gesteld worden aan de toepassing van zonnepanelen

Gevelbekleding hout Nobelwood van Foreco

Nobelwood is gemaakt van dennenhout en vormt een waardig alternatief van tropisch hardhout.

Gevelbekleding hout Waxedwood van Foreco

WaxedWood is volledig onderhoudsvrij en rekent definitief af met houtaantasting.

Gevelsysteem staal Jansen VISS van ODS

Jansen VISS (Voll Isoliertes Sprossen System) is een systeem van geïsoleerde stijlen en regels voor vliesgevels.

Isolatie daksystemen van Isobouw

IsoBouw heeft meerdere isolatiesystemen die het na-isoleren van het hellende dak mogelijk maken.

Isolatie gerecyclede katoen: Metisse van VRK Isolatie

Metisse is een isolatie materiaal dat gemaakt is van ingezamelde kleding die niet meer herdraagbaar is, voornamelijk spijkerbroeken.

Isolatie gevelsysteem Slimfort 5.0 van Isobouw

SlimFort gevelisolatie is een gepatenteerd gevelisolatiesysteem met hoogwaardige en duurzame isolatie.

Isolatie kruipruimte/vloer van Tonzon

Het Tonzon vloerisolatiesysteem bestaat uit een bodemfolie voor het afdekken van de kruipruimtebodem en Thermoskussens voor het isoleren van de beganegrondvloer.

Isolatie Metisse van VRK Isolatie

Métisse isolatie bestaat voor 90% uit gerecyclede katoenvezels van niet meer draagbare kleding.

Kozijn aluminium Prominent van Driessens

Aluminium kozijn met Dubokeur.

Nieuws

Nationale Product Catalogus

Er zijn wereldwijd vele keurmerken en meetmethodieken die op deel aspecten vertellen hoe ‘duurzaam’ een product is. Consumenten, overheden en bedrijven die ‘duurzaam’ willen inkopen zien door de bomen het bos niet meer. Om de veelvoud aan deel-informatie betekenis te geven heeft Cirkelstad besloten hier een aanjaag rol in te […]

Duurzame bedrijfshuisvesting Brink

De nieuwbouw ligt langs snelweg A28, en is volledig duurzaam gebouwd. Het gebouw, dat de naam Air Experience Center draagt bevat productie, research & development, magazijn en kantoor. Brink Climate Systems valt met de nieuwbouw onder de GPR regeling en daarbinnen in de Zeer Duurzame Gebouwen klasse. Het project is […]