Gevelbekleding hout Waxedwood van Foreco

Gevelbekleding hout Waxedwood van Foreco

foreco waxed

Met WaxedWood brengt Foreco een nieuwe dimensie in verduurzaamd hout. Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden. Tijdens het gehele bouwproces. WaxedWood is volledig onderhoudsvrij en rekent definitief af met houtaantasting. En dat is uniek.

Traditioneel behandeld hout neemt vocht op en werkt. WaxedWood is hiertegen uitstekend gewapend. Het wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tegelijkertijd wordt in de houtporiën een wasemulsie aangebracht. Deze voorkomt dat water het hout kan binnendringen. Hierdoor is de werking van het hout circa tachtig procent lager dan bij hout zonder waterwerende bescherming.

WaxedWood kent een breed toepassingsgebied. En zorgt voor extra allure op plaatsen waar een duurzaam karakter dient te worden gecombineerd met een decoratieve functie. Dat maakt WaxedWood uitermate geschikt voor projecten in de woningbouw en utiliteit. Als gevelbekleding of kozijnconstructie, voor schuren en bergingen. Binnen en buiten. Extra mogelijkheden biedt het WaxedWood® Color-programma, een gevarieerd geheel van dertig eigentijdse, natuurlijke kleuren en alle RAL kleuren.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo

Dubokeur

Het DUBOkeur® bewijst dat een product, grondstof, installatie of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort.

BioBased

Letterlijk betekent biobased: op de natuur gebaseerd.