Gevelbekleding hout Nobelwood van Foreco

Gevelbekleding hout Nobelwood van Foreco

foreco nobel

Nobelwood is gemaakt van dennenhout en vormt een waardig alternatief van tropisch hardhout. Dennenbossen verschaffen ons goed beheerd en vrijwel onbeperkt grondstof voor NobelWood. Het hout wordt gemodificeerd met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels. Na droging en polymerisatie is het voordien zachte naaldhout duurzaam, sterk en stabiel geworden. Het ziet er uit en gedraagt zich als teak. NobelWood is 100% biologisch, uit verantwoorde bosbouw.

Het dennenhout wordt doordrenkt met in water opgeloste biopolymeren. Na droging versterken en verduurzamen de polymeren de houtcelwanden. Zo wordt met een minimum aan materiaal een maximaal effect bereikt. De technologie is schoon, veilig en betrouwbaar. Het eindproduct NobelWood bestaat louter uit biologisch materiaal.

NobelWood voldoet aan duurzaamheidklasse 1. Dat betekent een levensduur van 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water, vergelijkbaar met bijvoorbeeld teak. In de aanloop naar productie is het product al jarenlang getest, ook in extreme omstandigheden. De prestaties laten zien dat het zonder risico kan worden toegepast.

Net als hardhoutsoorten vergrijst NobelWood®. De vergrijzing is homogeen zonder vlekken. NobelWood is niet gevoelig voor oppervlakteschimmels (“blauw”) wat sommige op zich duurzame houtsoorten laten zien. Zo blijft NobelWood® een egale zilvergrijze uitstraling houden.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo

Dubokeur

Het DUBOkeur® bewijst dat een product, grondstof, installatie of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort.

BioBased

Letterlijk betekent biobased: op de natuur gebaseerd.