Duurzame bedrijfshuisvesting Brink

Bijeenkomst voor partners IKO B.V.
1 juli 2016
Bezoekersaantallen kwartaal 2 ICDuBo
11 juli 2016

Duurzame bedrijfshuisvesting Brink

De nieuwbouw ligt langs snelweg A28, en is volledig duurzaam gebouwd. Het gebouw, dat de naam Air Experience Center draagt bevat productie, research & development, magazijn en kantoor. Brink Climate Systems valt met de nieuwbouw onder de GPR regeling en daarbinnen in de Zeer Duurzame Gebouwen klasse.
Het project is installatie-technisch onder andere gebaseerd op deels betonkern-activering, vloerverwarming in de hal en de kantoren en is er een keus gemaakt voor een WKO systeem.

Er zit 1700m2 WaxedWood Siberisch Lariks van Foreco op de gevel en 500 m2 op het plafond. Het hout wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tegelijkertijd wordt in de hout poriën een was emulsie aangebracht. Dit verbetert het krimp- en zwelgedrag ten behoeve van de levensduur van het materiaal. Het bijzondere van het WaxedWood Siberisch Lariks is de prachtige kleurtransformatie die het doormaakt. Zonder verfsysteem verkleurt het hout van groenbruin naar warme bronsbruine tinten waarna het uiteindelijk zal vergrijzen. Het hout met Keurhout-certificaat en DUBOkeur zorgt voor een warme en exclusieve uitstraling van het gebouw terwijl het duurzaamheidsaspect niet uit het oog verloren is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.