Buitenruimte

Buitenruimte

Ons leven moet weer in evenwicht komen met de natuur. De balans is verstoord tussen wat wij van de aarde vragen en wat de aarde ons nu, met oog voor de volgende generaties, kan geven. De boodschap dat people, planet en profit met elkaar in evenwicht moeten zijn, is al talloze malen verkondigd. De essentie is dat een goede kwaliteit van leven heel goed hand in hand kan gaan met het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen – grondstoffen, lucht, water, energie én groen.
.
buitenruimte
.
Groen is een belangrijke natuurlijke hulpbron bij gebiedsontwikkeling. Niet alleen voorziet het ons van zuurstof, terwijl het tegelijk CO2 opneemt en zo het versterkte broeikaseffect tegengaat. Ook verhoogt het onze kwaliteit van leven op allerlei andere manieren. De beleving van natuur en groen biedt inspiratie en ontspanning en verlaagt aantoonbaar stress. Groen is ook gezond omdat het geluidsoverlast kan dempen, fijnstof kan verwijderen en voor verkoeling kan zorgen. Het helpt bij waterbeheersing en het sluiten van kringlopen. Bovendien verhoogt groen de kwaliteit van de woonomgeving, met als bonus een hogere waarde voor woningen en vastgoed. En het bevordert de sociale samenhang in wijken, met plantsoen en park als ontmoetings- en ontspanningsplekken.

greenSand

greenSand is een verzamelnaam voor producten waarin het mineraal Olivijn is verwerkt. Alle greenSand producten hebben de eigenschap dat zij CO2 binden.

greenSand via Van Dijk Maasland

greenSand is een verzamelnaam voor producten waarin het mineraal Olivijn is verwerkt. Alle greenSand producten hebben deeigenschap dat zij CO2 binden.

Groen dak concept met PV van Natura Daken+

Natura Daken + is specialist op het gebied van milieuvriendelijke dakoplossingen en dakrenovatie met dakdichting, groen en PV.

Groen schuindak concept met PV van Greenpad

De GreenPad is een duurzaam dak concept dat speciaal ontwikkeld is voor hellende daken.

Groendak Sedum Ecofoam cassettes van Sedumworld

Sedumworld is gespecialiseerd in gerecycelde duurzame polyurethaan Sedum Ecofoam cassettes voor groene daken.

Groene parkeerplaats van Tonn

Oppervlakten verharden op een ecologisch verantwoorde manier.

Vloerdelen Neowood van Plastica

Neowood is een houtcomposiet vloerafwerking voor buiten met een natuurlijke houtlook.

Nieuws

Geen nieuws vermeld in dit thema

Agenda

Er zijn momenteel geen toekomstige events.