greenSand via Van Dijk Maasland

greenSand via Van Dijk Maasland

Vandijk Greensand (1)

Wat is greenSand?
greenSand is een verzamelnaam voor producten waarin het mineraal Olivijn is verwerkt. Alle greenSand producten hebben de unieke eigenschap dat zij CO2 binden en daarmee bijdragen aan het oplossen van het overschot aan broeikasgassen.
Wat is Olivijn en wat doet het?
Olivijn is een mineraal dat in grote hoeveelheden in de aarde voorkomt. Door de verwering van Olivijn wordt CO2 omgezet in silicaat, bicarbonaat en magnesium. Dit komt door een chemische reactie. Hierbij neemt Olivijn maar liefst 1,25 maal van haar eigen gewicht aan CO2 op. Daarnaast gaat Olivijn verzuring van (landbouw) grond tegen en is het een optimale kalkvervanger en duurzame meststof.

Toepassingsmogelijkheden
De toepassingsmogelijkheden van greenSand zijn zeer veelzijdig. Gebruiksvriendelijk doordat het reeds is verwerkt in daktuinsubstraten en boomsubstraten. Of in pure vorm functioneel als bijvoorbeeld brekerzand of halfverharding.

Snelheid CO2 reductie
De snelheid van het verweringsproces, en dus de vastlegging van CO2, is afhankelijk van meerdere factoren. De korrelgrootte, temperatuur, zuurgraad en de aanwezigheid van water en van organische zuren bepalen deze snelheid. Gesteld kan worden: Hoe fijner het materiaal, des te sneller de verwering.

greenSand in GWW: CO2 neutraal werken!
greenSand toepassen binnen GWW projecten, maakt een CO2 neutrale inschrijving mogelijk. Het compenseert uw uitstoot door de te verwachten kg CO2 uitstoot te ‘vervangen’ met 0,8 kg Olivijn. greenSand is zowel verwerkt in substraten, als in pure vorm verkrijgbaar.

greenSand is duurzaam
greenSand is duurzaam, het legt CO2 vast en het geeft gedoseerd
voedingstoffen af aan de grond. Daarnaast worden alleen de meest zuivere soorten Olivijn gebruikt, afkomstig uit zorgvuldig geselecteerde mijnen.

Specificaties
Kleur: Grijsgroen, semi transparant
Gewicht: 3,27-3,37 kg/dm3
Productsterkte: 6,5-7 (Mohs schaal)
Levering: Verwerkt of puur, big bags en bulk
1 kg Olivijn: 1,25 kg bruto CO2 reductie

Thema's

Buitenruimte

Oplossingen te vinden binnen thema buitenruimte in ICDuBo