Van Dijk Maasland

Van Dijk Maasland

Van Dijk Maasland is een bedrijf dat z’n wortels heeft in de grond-, weg- en waterbouw, maar dat inmiddels ook een groot aantal aanverwante werkzaamheden tot de kernactiviteiten mag rekenen: lichtfunderingstechnieken, funderingsherstel, productie en verwerking van schuimbeton, milieutechniek, groenvoorziening, buitenruimte management en civiele- en utiliteitsbouw.

greenSand

greenSand is een verzamelnaam voor producten waarin het mineraal Olivijn is verwerkt. Alle greenSand producten hebben de unieke eigenschap dat zij CO2 binden tijdens het verweringsproces. Hiermee draagt greenSand bij aan het oplossen van het overschot aan broeikasgassen. Daarnaast kent greenSand een magnesium vervangende functie (ontzurend), waardoor bloemen en planten beter gaan groeien. Dubbel winst dus!
GreenSand is zowel verwerkt in substraten, als in pure vorm verkrijgbaar. Het gelijknamige bedrijf, gesitueerd in Maasland, draagt met de vakmensen van grond-, weg- en waterbouwbedrijf Van Dijk Maasland zorg voor levering en verwerking van greenSand binnen de Civiele Bouwsector. Bijvoorbeeld het aanbrengen van (waterpasserende) verhardingen in combinatie met greenSand.

Toepassingen:
– boomsubstraten *
– daktuinsubstraten *
– dressgrond
– halfverhardingen
– breker-/straatzand

CO2 reduceren? greenSand werkt mee! 

Daarnaast biedt greenSand Home & Garden, de particuliere sector, producten voor de doe-het-zelf’er.  Zoals greenSand tuinaarde, potgrond en strooizand voor een mooier en CO2 reducerend perk.

Specificaties:
Kleur:Grijsgroen, semi transparant
Gewicht:3,27-3,37 kg/dm3
Productsterkte:6,5-7 (Mohs schaal)
Levering:Verwerkt of puur, big bags en bulk
1 kg Olivijn: 1,25 kg bruto CO2 reductie

 

beeld01

Oplossingen

Isolatie kruipruimte Belbeton Van Dijk Maasland

Bij deze toepassing wordt de kruipruimte voorzien van een Belbeton® bodemafsluiter van 160 mm.

greenSand via Van Dijk Maasland

greenSand is een verzamelnaam voor producten waarin het mineraal Olivijn is verwerkt. Alle greenSand producten hebben deeigenschap dat zij CO2 binden.