Isolatie kruipruimte Belbeton Van Dijk Maasland

Isolatie kruipruimte Belbeton Van Dijk Maasland

20141223_151940

Bij deze toepassing wordt de kruipruimte voorzien van een Belbeton® bodemafsluiter van 160 mm. Het materiaal is lichtgewicht en heeft unieke isolerende en vochtwerende eigenschappen. Het wordt aangebracht met een flexibele slang, Na uitharden is de kruipruimte volledig droog, schoon en begaanbaar.

Afhankelijk van verzakkingen of wateroverlast kan de Belbeton® bodemafsluiter dikker worden aangebracht. Het warmteverlies via de begane grond neemt aanzienlijk af en de waterdampconcentratie in de kruipruimte daalt. De relatieve luchtvochtigheid wordt hierdoor beperkt tot circa 60% waardoor vochtoverlast wordt voorkomen. Bij wateroverlast in de kruipruimte wordt gebruik gemaakt van een drainagesysteem of wordt de bodemafsluiting minimaal 160 mm boven de hoogste waterstand aangebracht. De warmteweerstand (Rd-waarde) bedraagt hierbij 1,5. De Rd-waarde van Belbeton® is getoetst en akkoord verklaard door ISSO

De volumieke massa van de Belbeton® bodemafsluiting bedraagt 400 kg/m3. De celstructuur is open waardoor de Belbeton® waterdoorlatend is. Dit voorkomt dat er water op de bodemafsluiter blijft liggen, veroorzaakt door bijvoorbeeld lekkage.

website

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

Isoleren – Stap 2: energie besparen

Duurzaam MKB