Inregelen bestaande installaties – Stap 1: quick wins

Inregelen bestaande installaties – Stap 1: quick wins

 

De cv-installatie inregelen is een quick-win, waarmee u kosten bespaart en het comfort verhoogt in het pand.

In veel kantoren is de cv-installatie niet optimaal ingesteld. Dat heeft nadelige gevolgen voor het energieverbruik en het comfort. Verbeter de doorstroming van het water in de radiatoren en optimaliseer zo de warmteafgifte. Hierdoor daalt het energieverbruik met 15% tot 20% en de ruimtes worden niet meer te warm of te koud ten opzichte van de rest van het pand.

Waterzijdig inregelen

Optimaliseer de snelheid en de hoeveelheid water in de radiatorleidingen om de optimale temperatuur in de ruimte te realiseren. Voorzie hiervoor de inregelafsluiters op elke cv-groep en de radiatoren van een instelbare thermostatische radiatorkraan en een instelbaar voetventiel.

Energiemonitoring/energiemanagement

Houd grip op uw energieverbruik en laat een adviseur uw energieverbruik monitoren. Door de verschillende energiestromen periodiek te meten, te registreren en te bewaken worden afwijkingen in het verbruik zichtbaar en kunt u maatregelen nemen. Of gebruik een systeem voor het energiemanagement. Zo heeft u direct inzicht in uw energieverbruik en het systeem helpt u om het verbruik te optimaliseren. Er zijn diverse vormen en abonnementen mogelijk.

Optimalisatie installaties

De instelling van een klimaatinstallatie moet goed aansluiten bij de werkelijke koude- en warmtebehoefte. Een weerafhankelijke regeling stuurt de installatie aan in de productie van warmte of kou, afhankelijk van de buitentemperatuur. Een klokregeling zorgt ervoor dat de installatie zich aanpast aan de bedrijfstijden. Door aan- en afwezigheid in te stellen, bespaart u fors op het energieverbruik.

Meer informatie en/of offerte opvragen


 

Aanbieders

 


Inspiratie

Expansievat Flexcon Premium van Flamco

Dankzij een uniek, kunststof membraan is minder onderhoud nodig, gaat het expansievat langer mee en bespaart Flamco grondstoffen en energie.

Niko Dimming Pakket

Niko : Het Dimming pakket Altijd het juiste licht in huis Verlichting is meer dan alleen lampen aan- en uitknippen. Met dimmers verlicht je elke ruimte optimaal. De geconnecteerde dimmer bevat een dimcontact om verlichting te sturen. Hij bevat een zender en ontvanger die draadloos communiceren met de draadloze slimme […]

Niko Starterskit Energie

Niko : Starterskit Home control Deze starterskit van het merk Niko bevat, zoals de naam al zegt, alles wat je nodig hebt om te starten met inzicht verkrijgen in jouw energieverbruik! De producten zijn eenvoudig te installeren en zorgen ervoor dat jij een duidelijk beeld hebt van jouw elektriciteits- en […]

Pompschakelaar vloerverwarming Comfortiser van Uniwarm

De comfortiser schakelt de vloerverwarming pomp uit als er geen warmtevraag is

Radiatorventilator van Speedcomfort

De SpeedComfort ventilatoren brengen de warmte die in een radiator of een convector zit, versneld in de ruimte.

Thermostaat Danfoss Eco

Danfoss Eco™ is de slimme standalone radiatorthermostaat die u thuis eenvoudig de controle geeft over uw radiator.

Waterzijdig inregelen door Danfoss

Waterzijdig inregelen met Danfoss radiatorafsluiters betekent dat de centrale verwarmingsinstallatie zodanig in wordt geregeld dat het comfort en de energiezuinigheid optimaal zijn.

Nieuws

ICDuBo helpt MKB verduurzamen. Doet u mee?

In samenwerking met de gemeente Rotterdam richten we een aantal faciliteiten in om MKB te helpen met het verduurzamen van bedrijfsgebouwen. We hebben een logisch stappenplan gelanceerd om ondernemers inzicht te geven in besparingsmogelijkheden. Via ICDuBo kunnen bedrijven offertes aanvragen voor duurzame maatregelen. Binnenkort introduceren we een webshop voor MKB, waarin simpele […]