Waterzijdig inregelen door Danfoss

Waterzijdig inregelen door Danfoss

Wist u dat in 85% van de cv-installaties onnodig veel water wordt gecirculeerd? Soms wel 4x meer water dan nodig. Dit zorgt natuurlijk voor onnodig energieverlies, maar veroorzaakt soms ook comfortklachten en hinderlijk ruisend geluid. Met waterzijdig inregelen wordt de benodigde doorstroming
per radiator begrensd. Met behulp van een gratis app kan, aan de hand van de afmetingen en het type radiator, de juiste maximale doorstroming voor iedere radiator worden bepaald.

Iedere radiator wordt voorzien van een nieuwe Danfoss radiatorafsluiter met een instelbare begrenzing van de maximale doorstroming. Dankzij de ingebouwde drukverschilregeling wordt de gewenste hoeveelheid water in stand gehouden ondanks wisselende drukverschillen. Nadat de installatie is gevuld en ontlucht, wordt de juiste maximale begrenzing op iedere radiatorafsluiter ingesteld. De installatie is nu waterzijdig ingeregeld en werkt veel efficiënter met cv-ketel en warmtepomp.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Inregelen bestaande installaties – Stap 1: quick wins

Duurzaam MKB