Expansievat Flexcon Premium van Flamco

Expansievat Flexcon Premium van Flamco

De nieuwe generatie expansievaten van 2 tot 80 liter is veel duurzamer. Zowel qua levensduur als milieuprestaties. Dankzij een uniek, kunststof membraan is minder onderhoud nodig, gaat het expansievat langer mee en bespaart Flamco grondstoffen en energie.

Het verschil: Een kunststof membraan
De nieuwe Premium expansievaten hebben geen rubber membraan, maar een kunststof membraan van thermoplast polyolefin (TPO). Testen tonen aan dat het nieuwe membraan kwalitatief even hoogwaardig is als zijn voorganger. Flamco doet dus geen enkele concessie aan de grote flexibiliteit en lage doorlaatbaarheid die haar membranen garanderen.

Milieuwinst
De milieuprestaties van het nieuwe membraan zijn veel beter en TPO is schoner te verbranden of te recyclen tot gelijkwaardige producten dan rubber. Daarnaast is het kunststof membraan veel lichter doordat er tot 50 procent minder materiaal nodig is. Dat scheelt grondstoffen, energie en brandstof (transport) en levert een grote reductie van CO2-uitstoot op.

Ook bespaart Flamco veel energie bij de productie van de nieuwe expansievaten. Behalve het membraan heeft Flamco ook andere aspecten verduurzaamd. Zo is het design van het expansievat iets aangepast en zijn de verpakkingen en gebruikershandleidingen vernieuwd. Met deze integrale, circulaire aanpak zet Flamco een grote stap naar een kleinere ecologische voetafdruk.

De lange levensduur wordt gegarandeerd met 15 jaar garantie.

Thema's

ICDuBo community VvE

De ICDuBo community VvE is een platform voor VvE’s, die hen ondersteunt bij het verduurzamen van het VvE bezit door het aanbieden van diensten en oplossingen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Inregelen bestaande installaties – Stap 1: quick wins

Duurzaam MKB