Ubbink

Ubbink

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een gezond binnenklimaat voor gebouwen, met de klant als uitgangspunt. Wij zoeken continu naar slimme innovaties, gericht op verwerkersgemak. Oplossingen binnen de categorieën Rookgasafvoer, Ventilatie, Luchtdicht en Waterdicht bouwen vormen de basis van onze productportefeuille. Daarnaast bieden wij u dakramen en bevestigingsmateriaal voor zonne-energiesystemen.

Onze producten zijn verkrijgbaar bij bouwmaterialenhandelaren, technische groothandels en ijzerwarenspeciaalzaken.

Ubbink is in 1896 opgericht in Doesburg (NL) en heeft vestigingen in België, Frankrijk, Italië en de UK. In 2000 werd Ubbink onderdeel van het Duitse Centrotec Sustainable AG. Deze aan de Nieuwe Beurs in Frankfurt genoteerde onderneming ontwikkelt en produceert producten die bijdragen aan energiebesparing, verhoging van het (woon)comfort en bevordering van de gezondheid. Met zusterbedrijf Centrotherm vormen we de Ubbink-Centrotherm Group. Samen hebben we een sterk Europees netwerk van flexibele lokale ondernemingen en agenten, die goed ingevoerd zijn in hun eigen markten. In de komende jaren zullen we dit netwerk verder uitbreiden.

Duurzaamheid

0915-fabriek-ubbink-lijn-air-excellent-small

Producten
De missie van Ubbink is het verbeteren van de energie-efficiency en het binnenklimaat van gebouwen in geheel Europa. Ubbink produceert en verkoopt vele producten en systemen die een bijdrage leveren aan deze missie. Ook verkoopt Ubbink een geïsoleerd kunststof HR-WTW leidingsysteem. Het systeem sluit naadloos aan op gebalanceerde ventilatiesystemen en voorkomt condensatie van het aan- en afvoerleiding systeem. Dit gaat energieverlies tegen. De producten op het gebied van luchtdicht bouwen zorgen ervoor dat er minder energie in een gebouw nodig is. Ook de waterkerende producten en de producten op het gebied van constructieventilatie en ruimteventilatie zorgen voor een lange levensduur van gebouwen.

 

 

 

Bedrijfsprocessen
Ubbink streeft ernaar alle bedrijfsprocessen zo te verbeteren dat de ecologische footprint zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit wordt gedaan bij zowel de fabricage van de producten als de inkoop ervan.

Ubiflex in de milieudatabase
De milieueffecten van het materiaalgebruik spelen een steeds belangrijkere rol bij het terugdringen van de totale milieubelasting van gebouwen: Door inzicht te krijgen in de milieueffecten van het materiaalgebruik kan een verdere reductie van de milieubelasting in de bouw worden bereikt. Naast beperking van CO2 emissie, speelt de uitputting van grondstoffen een steeds belangrijkere rol. Door een toenemend gebruik van grondstoffen (mondiaal) worden grondstoffen steeds schaarser of moelijker winbaar en daardoor duurder. Ubbink is één van de eerste toeleveranciers die merkgebonden data’ heeft opgenomen in de nationale milieudatabase met haar loodvervanger Ubiflex.

Recycling
Tijdens het designproces van alle producten probeert Ubbink continu verbeteringen door te voeren als het gaat om recycling. Ons doel is om de beperkt beschikbare grondstoffen optimaal en duurzaam te benutten.

UTURN-certificaat
Ubbink beschikt over een UTURN-certificaat, ontvangen van SITA, specialist op het gebied van duurzaam afvalmanagement. Dit UTURN concept houdt in dat Ubbink groene stroom terug krijgt voor eigen restafval. Ubbink levert namelijk het restafval aan SITA, dat door SITA wordt omgezet in (duurzame) energie. De groene stroom die door het bedrijfsrestafval wordt opgewekt, ontvangt Ubbink terug in de vorm van Garanties van Oorsprong (GvO’s). Op deze manier is Ubbink bezig met duurzaam beleid.

lean-green-awardLean & Green Personal Mobility Award
Ubbink heeft de Lean & Green Personal Mobility Award ontvangen. Lean & Green Personal Mobility is een stimuleringsprogramma dat organisaties stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door het nemen van efficiënte maatregelen op het gebied van de mobiliteit van hun werknemers en operationele bedrijfswerkzaamheden. Hiermee wordt niet alleen de mobiliteitsvoetafdruk verduurzaamd maar ook leiden deze maatregelen tot een besparing in de (brandstof)kosten en een efficiëntere tijdsbesteding van de werknemers.

De Lean & Green Award wordt toegekend aan organisaties, die zich door middel van een goedgekeurd Plan van Aanpak committeren aan de duurzaamheidsambitie van een minimale CO2-reductie van 20% in een periode van maximaal vijf jaar.

beeld01

Oplossingen

Ventilatie luchtverdeling van Ubbink

Het Air Excellent luchtverdeelsysteem is een innovatief modulair systeem geschikt voor alle gangbare mechanische ventilatiesystemen met of zonder WTW.

Warmtepomp omkasting Decorio van Ubbink

De Decorio warmtepomp behuizing staat als een schoorsteen op het dak, beschermt de luchtwarmtepomp tegen alle weersinvloeden en zorgt bovendien voor geluidsvermindering door plaatsing op het dak.

Rookgasafvoer van Ubbink

Voor collectieve rookgasafvoer levert Ubbink een veilig kunststof systeem van ketel tot en met dakdoorvoer.