Rookgasafvoer van Ubbink

Rookgasafvoer van Ubbink

Veilige rookgasafvoer voor uw bewoners!

Helaas overlijden er jaarlijks mensen als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. Daarnaast belandt er ook nog een aanzienlijk aantal in een ziekenhuisbed. Bij het los raken van rookgasafvoerbuizen en/of dakdoorvoeren kan er namelijk koolmonoxide vrijkomen. Dat ruik je niet, dat proef je niet en dat zie je niet. Een vergiftiging, soms met dodelijke afloop, kan het gevolg zijn. Kies voor veiligheid voor uw bewoners, kies voor het Ubbink Veilige Rookgasafvoerprogramma!

Ubbink Collectief kunststof rookgasafvoersysteem!

Ook voor collectieve systemen kiest u voor het veilige kunststof rookgasafvoermateriaal van Ubbink!
Door het hoogwaardige kunststof kan er geen erosie ontstaan in het afvoerkanaal en heeft u minder storing en onderhoud van uw ketel. De installatie bezorgt uw bewoners minimale overlast, omdat het modulaire systeem eenvoudig en snel installeert en het volledig op maat gemaakt wordt. De tijdsbesparing op installatie scheelt u bovendien in de kosten. Ubbink levert u een compleet systeem van ketel tot en met dakdoorvoer. Minimale overlast, maximale veiligheid!

 

CLV systeem

We spreken van een CLV systeem wanneer meerdere ketels verticaal worden gekoppeld,  zoals bij flats of andere stapelbouw. Bij renovatie van hoogbouw woningen wordt er vaak voor gekozen om iedere woning van een eigen HR cv-ketel te voorzien. De bestaande schoorsteen blijkt vaak niet geschikt te zijn voor condenserende rookgassen en moet daarom gevoerd worden. Ubbink heeft daarvoor dé oplossing: een collectief CLV systeem voor de luchttoevoer (LTV) en rookgasafvoer (RGA). Rookgassen van HR ketels worden in een gemeenschappelijk PP kanaal naar buiten geblazen en de benodigde lucht wordt via een gemeenschappelijk metalen kanaal aangezogen. Dit concentrische systeem wordt toegepast bij gebouwen met drie of meer woonlagen.

 

 

Half CLV Systeem

Bij nieuwbouw of renovatie van gestapelde bouw kiest de opdrachtgever er vaak voor om iedere woning van een eigen HR cv-ketel te voorzien. Als de bestaande schoorsteen niet geschikt is voor condenserende rookgassen, moet deze gevoerd worden. Ubbink heeft hiervoor dé oplossing: een volledig modulair half CLV systeem, waarbij de lucht individueel per toestel via de schacht wordt aangevoerd. Deze oplossing kan met beperkt hak- en breekwerk relatief eenvoudig worden aangelegd. Door het hoogwaardige kunststof kan er geen erosie ontstaan in het afvoerkanaal en heeft u minder storing en onderhoud van uw ketel. De installatie bezorgt uw bewoners minimale overlast, omdat het modulaire systeem eenvoudig en snel installeert en het volledig op maat gemaakt wordt. De tijdsbesparing op installatie scheelt u bovendien in de kosten. Ubbink levert u een compleet systeem van ketel tot en met dakdoorvoer.

Minimale overlast, maximale veiligheid!

De voordelen

  • Volledig modulair, verschillende verdiepingshoogten geen probleem
  • Geïntegreerde condensopvang in het etage T-stuk. “Ieder toestel krijgt z’n eigen condens terug”
  • Geen problemen met uitzetten/krimpen door expansiedeel aan ieder T-stuk
  • Vergrendelde aansluiting van de horizontale aansluitbuis op het collectieve kanaal
  • Geschikt voor zowel onder- als overdruksystemen
  • Ubbink heeft nauw contact met de ketelfabrikanten.
  • Voldoet aan de CE eisen
  • Keuze voor luchttoevoer uit de schacht (indien de schacht groot genoeg is) of uit de gevel
  • Diameter aansluiting naar het toestel : Ø 80 mm of  Ø 80/125 mm

 

Veiligheid was nog nooit zo makkelijk én voordelig! Met het Ubbink programma ‘Veilige rookgasafvoer’!

 

Thema's

ICDuBo community projectontwikkelaars

Dit samenwerkingsplatform bestaat uit koplopers uit de bouw en biedt ondersteuning door ontwikkelaar te informeren over relevante thema’s.

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo