BIPV Nederland

BIPV Nederland

BIPV Nederland is een samenwerkingsverband van ondernemers, kennisinstellingen en ondersteunende organisaties uit de zonne-energiesector. Verschillende partijen uit het samenwerkingsverband zijn niet alleen partners binnen BIPV Nederland, maar werken ook samen in andere bouw- en onderzoeksprojecten.

Wat is BIPV?

Nederland is koploper op het gebied van Building Integrated PhotoVoltaics (BIPV), ofwel gebouw-geïntegreerde zonne-energie. Dit houdt in dat duurzame opwekking van energie op een slimme manier gecombineerd wordt met bouwfuncties. Hierdoor draagt het bij aan de wens naar duurzame energieopwekking met behoud van esthetiek. BIPV kan worden toegepast in daken, gevels en glas.

BIPV-dak

Zonnepanelen op het dak kennen we inmiddels allemaal. Dat er met zonnepanelen geïntegreerd gebouwd kan worden, of dat er zonnepanelen bestaan waarmee een dakbedekking gemaakt kan worden, is vaak nog onbekend. Lees meer over de BIPV-daken als meerwaarde voor het pand.

BIPV-gevel

Gevels bestaan vaak uit een groot oppervlak (blinde) muren. Daarmee bieden ze de uitgelezen mogelijkheid om op een slimme en mooie manier zonne-energie op te wekken. Er bestaan uiteenlopende toepassingen van BIPV in gevels. Lees meer over deze toepassing.

BIPV-glas

In projecten waarin het behoud van licht en/of zicht belangrijk is, is BIPV-glas de oplossing om zonne-energie te integreren in transparantie panelen. Ook kan BIPV-glas op maat, in diverse kleuren en patronen geproduceerd worden om zo geheel in het projectontwerp opgenomen te worden.

 

In ICDuBo is BIPV Nederland vertegenwoordigd met de volgende partners:

beeld01

Oplossingen