Solinso

Solinso

Solinso biedt een oplossing voor een zonnedak dat er prachtig uit ziet middels Mystiek zonnedakpannen.

Bart Allard en Paul de Jong zijn bevlogen ingenieurs die in 2015 SOLINSO hebben opgericht met de ambitie om de opwekking van zonne-energie op een esthetische manier te integreren op woningen en gebouwen. Het duo heeft hiervoor een zonnepaneel ontwikkeld dat naadloos past tussen de dakpannen.

In Nederland is iedereen het eens over de meerwaarde van zonnepanelen maar vaak wordt er met afschuw gesproken over ‘die lelijke platen op het dak’. SOLINSO heeft daarop ingespeeld met de ontwikkeling van Mystiek, een product dat de opwekking van zonnestroom combineert met fraaie esthetiek én lage installatiekosten. Ideaal voor consumenten die zonnepanelen willen die ingepast kunnen worden zonder de uitstraling van het pannendak aan te tasten.

De Mystiek zonnedakpan is ontwikkeld voor 25 jaar energieopwekking. Mystiek is volgens bouwbesluit getest op waterdichtheid, stormbelasting en vuurbestendigheid. Wij produceren zelf onze Mystiek panelen in Kessel (Noord Limburg) wat de betrouwbaarheid ten goede komt.

De Mystiek zonnedakpan combineert de opwekking van zonnestroom met fraaie esthetiek én lage installatiekosten.

  • ‘Eindelijk een mooie zonnestroomoplossing!’ Daarmee komt Solinso tegemoet aan de wensen van klanten, projectontwikkelaars en architecten.
  • Ook speelt het Mystiek product in op een behoefte in de bouwwereld, namelijk een bouwelement dat eenvoudig tussen dakpannen te monteren is.Installatiegemak is een belangrijke factor om een product geaccepteerd te krijgen bij de timmerlieden en dakdekkers die Mystiek verwerken. Daarom werkt Mystiek als een dakpan zodat de integratie tussen dakpannen eenvoudig en zonder gedoe plaatsvindt. Zo kan een dakvlak met daarin Mystiek probleemloos in een dag dichtgelegd worden.

Hoe is de prijsstelling van Mystiek ten opzichte van gewone zonnepanelen? Omdat Mystiek tegelijkertijd een zonnepaneel én dakpan is zal Mystiek altijd duurder zijn. Ook de kleinere afmeting van het Mystiek product ten opzichte van normale zonnepanelen maakt dat er meer handling nodig is in elke stap van de productieketen. Hier staan gelukkig allerlei besparingen tegenover omdat het gaat om de totaalkosten van het complete dak:

  • Er zijn geen dakpannen meer nodig op de plek waar zonnedakpannen komen.
  • Er is slechts 1x arbeid op het dak uit te voeren omdat dakpannen óf zonnedakpannen geplaatst worden.
  • Er is hierdoor ook automatisch minder grondstof nodig op een dak.
  • Bij nieuwbouw en renovatie hoeft maar 1x een steiger te worden opgebouwd.
  • Er is geen slijpwerk aan dakpannen nodig om aan te sluiten op Mystiek.
  • Een dakoppervlak kan beter benut worden met relatief kleine zonne-energie opwekkende units zoals Mystiek

 

beeld01

Oplossingen

Zonnepanelen dakpan Mystiek van Solinso

Solinso biedt een oplossing voor een zonnedak dat er prachtig uit ziet middels Mystiek zonnedakpannen.