Warmteafgifte verf Carbo e-Paint van Karbonik

Warmteafgifte verf Carbo e-Paint van Karbonik

Carbo e-Paint is een warmte gevende verf. De verf is op koolstof gebaseerd en daarom zwart van kleur. Ze kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, tussen 2 zeer dunne zelfklevende elektrodes. Deze elektrodes worden aangesloten op een spanningsbron van 22~24V, waarna de verf de toegevoerde elektrische energie met meer dan 99,9% rendement omzet in warmte.

 

Hoe werkt het?
Indien Carbo e-Paint onder spanning wordt gezet, emitteert ze infrarood straling; dezelfde straling als de zon uitzendt. Infrarood verwarmt niet zozeer de lucht in een ruimte, maar vooral de objecten (tafels, stoelen, mensen, enz.). Het is een efficiënte manier van verwarmen en verbruikt minder energie dan verwarming op basis van convectie (het verwarmen van lucht). Het is tevens een zeer comfortabele en natuurlijke manier van verwarmen.

 

 

Toepassingen
Onze innovatieve Carbo e-Paint kan gebruikt worden om een ruimte of objecten te verwarmen. De elektroden en Carbo e-Paint kunnen na het aanbrengen in een kleur naar keuze overgeschilderd worden. Tevens kan over de Carbo e-Paint een stuc- of tegellaag worden aangebracht. De verf werkt op 22~24V, dus meestal is een transformator nodig. Carbo e-Paint is niet geschikt voor toepassingen buiten of in natte ruimtes.

Thema's

ICDuBo community projectontwikkelaars

Dit samenwerkingsplatform bestaat uit koplopers uit de bouw en biedt ondersteuning door ontwikkelaar te informeren over relevante thema’s.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Scholen

Oplossingen te vinden binnen thema scholen in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.

Verwarmen en koelen – Stap 3: klimaat installaties

Duurzaam MKB