Karbonik

Karbonik

Duurzaamheid vereist dat we onze gebouwen anders gaan verwarmen dan we lang gedaan hebben. Warmtegevende verf en ultradunne verwarmingsfolie zijn twee van de innovatieve producten waarmee Karbonik de energietransitie meehelpt mogelijk te maken.

Voor alle producten van Karbonik geldt dat met een zeer hoog rendement (>99,9%) warmte wordt gegenereerd door stroom door een koolstoffilm te laten lopen.

Bij de folie zit de koolstoffilm opgesloten in een zeer robuuste folie, bij de IR panelen wordt de koolstoffilm direct aangebracht op glaspanelen voor een optimaal rendement en lange levensduur. In het geval van de verf wordt de koolstoffilm direct op de muur aangebracht en krijgen we dus warmtegevende wanden! Deze wanden kunnen vervolgens worden afgewerkt met iedere soort verf, tegels of stucwerk.

De folie en de panelen werken op 230V, terwijl de verf maar ook de folie op 24V of 48V (kunnen) werken.

Kenmerk van alle Karbonik producten is dat ze weinig of geheel geen ruimte in het interieur innemen. De folie kan onder meer als vloerverwarming worden toegepast onder zowel tapijt, laminaat, parket als tegels. Onze slogan is hierbij: álle voordelen van vloerverwarming (comfort, geen radiatoren of convectoren e.d.) en géén van de nadelen (water kan lekken, lange opwarmtijden en kostbare installatie).

Een ander gemeenschappelijk kenmerk is dat onze producten (zeer) eenvoudig zijn te installeren en dat ze qua kosten (van zowel aanschaf als gebruik) zeer concurrerend zijn. Dit wordt nog versterkt door het feit dat de Karbonik systemen in het geheel geen onderhoud of service behoeven.

Sinds 2015 kan Karbonik door een vestiging in Rotterdam (verkoop) en Aken (R&D) klanten in West- en Midden Europa snel van dienst zijn.

beeld01

Oplossingen

Warmteafgifte elektrische folie van Karbonik

Karbonik is een extreem dunne verwarmingsfolie, die snel en eenvoudig onder de vloerbedekking kan worden geinstalleerd.

Warmteafgifte verf Carbo e-Paint van Karbonik

Carbo e-Paint van Karbonik is een warmte gevende verf.