Warmteafgifte en ventileren Jaga Strada Fresh en Briza Fresh

Warmteafgifte en ventileren Jaga Strada Fresh en Briza Fresh

Omschrijving

Jaga en ClimaRad hebben samen de Strada Fresh en de Briza Fresh ontwikkeld. Deze systemen combineren de innovatieve technologieën van Jaga met de decentrale warmteterugwinning (WTW) van ClimaRad. Hierdoor ontstaat een juiste afstemming tussen energiezuinige ventilatie en verwarming zodat het klimaat binnenshuis altijd heerlijk is.

Het resultaat van de samenwerking is één compact systeem dat zes functies combineert. De Strada Fresh en Briza Fresh kunnen zowel verwarmen, ventileren, de binnenluchtkwaliteit regelen en de buitenlucht filteren als ook zorgen voor de decentrale WTW en de Briza Fresh kan koeling verzorgen. Dat maakt beide systemen bij uitstek geschikt voor toepassing in woningen, zorggebouwen, kantoren en hotels.

Werking

De Strada Fresh en Briza Fresh maken gebruik van een tegenstroom lucht/lucht warmtewisselaar. Deze onttrekt warmte aan de afvoerlucht, voordat deze uit de woning wegstroomt. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan de binnenkomende verse buitenlucht. Dit bespaart een aanzienlijke hoeveelheid energie en is bovendien uiterst comfortabel. Het vermijdt koude luchtstromen die ontstaan als gevolg van ventilatie.

De Low-H2O radiator van de Strada Fresh is snel op temperatuur. De aluminium warmtewisselaar geeft de warmte direct af aan de kamer. De ketel hoeft hierdoor minder lang op te warmen en gebruikers kunnen de radiator ’s morgens gerust 20 minuten later aanzetten. De Strada Fresh beschikt daarnaast over het Dynamic Boost Effect (DBE). Deze technologie zorgt ervoor dat de radiatoren zelf denken en autonoom inspelen op de omstandigheden. Het systeem meet continu de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid wordt door verschillende sensoren gedetecteerd en door middel van ventilatie gereduceerd. Dit remt de groei van huisstofmijtconcentratie af en zorgt voor een binnenklimaat met een optimale luchtvochtigheid zonder vervuiling, stof en huisstofmijten.

Briza Fresh

Op de Briza Fresh zijn dezelfde eigenschappen van toepassing als op de Strada Fresh. Het grote verschil is dat dit systeem ook kan koelen. De basis van de Briza Fresh is een dynamische Low-H2O warmtewisselaar in combinatie met intelligente ventilatoren die de koeling en verwarming onmiddellijk door de ruimte verspreiden. Het systeem kan hierdoor zeer snel op temperatuurschommelingen reageren.

 

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Passief bouwen

Bij Passief Bouwen wordt ‘passieve’ energie van de zon en restwarmte optimaal benut.