Daglicht Vlakkelichtkoepel

Daglicht Vlakkelichtkoepel

Bent u op zoek naar een design daklicht zonder storende onderbrekingen? Het daklicht van Vlakkelichtkoepel bestaat uit 1 ruit en is vierkant of rechthoekig. De lichtstraat kan ook in grote afmetingen tot maximaal 3,8 meter bij 0.7 meter geleverd worden. Hierdoor heeft u een enorme hoeveelheid daglicht in uw woning zonder storende elementen. Daarnaast kan het HR++ veiligheidsglas van de vlakkelichtkoepel worden geleverd in een extra warmtewerende kwaliteit.

Eigenschappen

Thermische isolatie

De vlakkelichtkoepel heeft een uitstekende isolatiewaarde. Het wordt voorzien van HR++ veiligheidsglas of Triple veiligheidsglas. De geïsoleerde opstand heeft een hoge isolatiewaarde. Doordat het glas direct in de productie wordt verwerkt in de opstand heeft de vlakkelichtkoepel geen koudebruggen, is deze compleet thermisch gescheiden en heeft de lichtstraat een zeer hoge luchtdichtheid.

Geluidsreductie

Er zijn steeds meer plaatsen waar omgevingsgeluid van bijvoorbeeld een drukke weg of spoorwegovergang hinderlijk is. Ook het geluid van harde regenbuien kan storend worden. Gelukkig hebben de HR++ ruiten in de vlakkelichtkoepel een uitstekende geluidsreducerende werking. Afhankelijk van de dikte van de ruit, wat weer afhankelijk is van de afmeting, kan een geluidsreductie worden behaald van 35-38dB. Een traditionele kunststof lichtkoepel met drie schalen behaald ongeveer een geluidsreductie van 28dB (Rw). Het is goed om te realiseren dat de decibel een exponentiële maat is, dat wil zeggen dat bij stijging van het lawaai met drie dB, het geluidsniveau verdubbeld!

Zondoorlaat

De vlakkelichtkoepel wordt standaard geleverd met HR++ veiligheidsglas. Dit glas heeft een isolatiewaarde van 1,1 W/m2K. Buiten het standaardglas kunnen we ook warmtewerend glas leveren. Dit warmtewerend glas laat vrijwel net zoveel zichtbaar licht door als het standaard HR++ isolatieglas. Wel laat het slechts twee derde van de niet-zichtbare straling door waarmee warmte buiten blijft.
Waterdichtheid
De vlakkelichtkoepels zijn uiteraard regenwaterdicht. De HR++ isolatieruit wordt compleet verlijmd in de opstand waardoor water geen kans heeft om binnen te dringen. Het glas wordt opgenomen in een geïsoleerde opstand met PIR isolatie en aan zowel binnen als buitenzijde aluminium.

Het onafhankelijk testinstituut SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) heeft de vlakkelichtkoepel getest op onder andere waterdichtheid. Tijdens de beproeving is de vlakkelichtkoepel in meerdere klassen getest. De lichtstraat heeft alle tests glansrijk doorstaan. Tijdens de tests is gedurende een uur 36 liter water per minuut over de vlakkelichtkoepel gesproeid. Daarnaast is de waterdichtheid gecontroleerd bij een onderdruk van 300 Pascal en 650 Pascal. Ook hierbij is geen waterlekkage vastgesteld.

Kierdichtheid

De HR++ isolatieglas ruit van de vlakkelichtkoepel wordt duurzaam verlijmd in de opstand. Ook de geïsoleerde opstand wordt luchtdicht geassembleerd. De lichtkoepel wordt in zijn geheel geleverd. Hierdoor is er dus sprake van een zeer hoge luchtlekdichtheid. Dit komt de uiteindelijke isolatiewaarde van de lichtkoepel ten goede.

Brandveiligheid

De vlakkelichtkoepel wordt gemaakt van brandveilige materialen. De eerste stap bij brandveiligheid is het voorkomen van brand. Doordat de vlakkelichtkoepel een opstand heeft van aluminium levert deze bij contact met een brander geen brandgevaar op. De kern van de lichtkoepel is voorzien van brandvertragend PIR. Een isolatiemateriaal dat een zeer hoge isolatiewaarde combineert met goede brandvertragende werking.

Naast de standaard vlakkelichtkoepel, leveren we ook speciale 30 of 60 minuten brandwerende vlakkelichtkoepel. klik hier voor meer informatie over ons assortiment brandwerende daklichten.

Inbraakwerendheid

De vlakkelichtkoepel wordt compleet geassembleerd aangeleverd. Eenmaal vastgeschroefd en ingeplakt is het vrijwel ondoenlijk om via de vlakkelichtkoepel een pand te betreden. Het glas is compleet geïntegreerd met de opstand. Doordat HR++ isolatieglas uit meerdere lagen bestaat, en met veiligheidsfolie is samengesteld is deze vrijwel ondoordringbaar voor inbrekers. In tegenstelling tot het glas dat gebruikt wordt in ramen en deuren bestaat het glas in een vlakkelichtkoepel uit 3 ruiten. Een buitenruit, een luchtspouw en twee binnenruiten. Tussen de twee binnenruiten bevind zich een onzichtbare folie die de ruiten bij elkaar houden in geval van glasbreuk. Hierdoor ontstaat een obstakel voor inbrekers dat vele malen groter is dan bijvoorbeeld een isolatieruit in de achterdeur.

 

Thema's

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

Scholen

Oplossingen te vinden binnen thema scholen in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo

Verlichting – Stap 2: energie besparen

Duurzaam MKB