Gevelsteen, Dueco Brick van Wienerberger

Gevelsteen, Dueco Brick van Wienerberger

dueco brick

Met de introductie van DuecoBrick beantwoordt Wienerberger aan de stijgende vraag naar duurzame en ecologische gevelbekleding. Daarnaast wordt een gevelbekleding met horizontale belijning in de hedendaagse architectuur meer en meer toegepast. Ook het natuursteenachtige karakter maakt de uitstraling puur en massief. Door de inventieve perforatie en de grote afmeting van de steen wordt, in samenhang met een buitenbladmaat van 7 centimeter, een besparing van meer dan 55% ten opzichte van traditioneel metselwerk bereikt. Het DuecoBrick systeem kan zowel worden verlijmd, als dunbed worden verwerkt.

Wienerberger biedt u de keuze uit twee varianten:
DuecoRock met de uitstraling van een doorkliefd rotsblok en DuecoPanel met zijn natuurlijke woodstructuur.

DuecoBrick wordt stootvoegloos in vrij verband gemetseld, waardoor er weinig materiaalverlies is. Naast een gemakkelijke verwerking geeft DuecoBrick bovenal een eeuwig stralende monolithische gevel.

De DuecoRock wordt geleverd in lengtes van 30, 40 en 50 cm. Hoogte 10 cm. De DuecoPanel wordt geleverd in lengtes van 30, 40 en 50 cm. Hoogte 20 cm. De 45°  DuecoRock en DuecoPanel-hoeken worden aangeschuind geleverd in diverse lengtes. Deze hoekoplossing geeft tevens een prachtige esthetische dilatatie.

De DuecoRock en DuecoPanel neggestenen worden samengesteld geleverd in een standaard neggemaat van 10 cm. Iedere afwijkende maat is leverbaar. Onzichtbare prefablateien zijn op bestelling leverbaar.

De voordelen op een rij:

  • Lager gewicht i.v.m. holle ruimtes
  • Snelle verwerking van de stenen per m2
  • Constructie kan lichter uitgevoerd worden

 

Duurzaam want:

  • Meer dan 55% besparing op energie
  • Meer dan 55% besparing op grondstoffen
  • Meer dan 55% besparing op transportkosten
  • Ecologisch, recyclebaar
    .

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo

Cradle to Cradle

De Cradle to Cradle visie volgt de natuur, waarin alle afval voedsel is.