Geveloplossingen hout Front Biobased

Geveloplossingen hout Front Biobased

front2

Gevels

Dampopen HSB Gevel

De Dampopen HSB Gevel is een complete biobased prefab gevel met diverse keuzemogelijkheden waarbinnen ook keuzevrijheid is wat betreft alle afzonderlijke elementen. Er zijn diverse oplossingen voor kozijnen, deuren en ramen, maar ook de onderdorpel, isolatie en coating biedt legio mogelijkheden. Bovendien kan de houtskeletbouw-gevel naar keuze worden afgewerkt. Zo heeft de opdrachtgever optimale keuzevrijheid in de samenstelling van de gevel, door middel van een altijd goed combinatie. Door de samenwerking tussen diverse experts en het aanbieden van een totaalpakket hoeft de opdrachtgever zich niet af te vragen of alle details kloppen, maar kan er op vertrouwen dat het complete element 100% goed is. * Overige specificaties zijn afhankelijk van de gekozen houtsoort.  

Download het specificatieformulier

Savrame Gevelbekleding

Savrame gevelbekleding zorgt voor een mooiere aanblik van gebouwen en beschermt tevens tegen weer en wind. Het heeft een isolerende werking en geeft een gebouw een natuurlijke uitstraling. Gevelbekleding van Savrame is niet alleen duurzaam, maar ook biobased, waarmee deze houtsoort zo weinig mogelijk negatieve invloed heeft op mens en milieu. Meer informatie verkrijgbaar bij Lignius.  

Download het specificatieformulier

Kozijnen en deuren

H’Outside Raamkozijn

H’Outside is een raamkozijn waarin het glas constructief verlijmd is met onder andere massief, gelamineerd en/of gevingerlast kozijnhout en raamhout. Het kozijn kan in alle mogelijke houtsoorten worden geleverd. Doordat het glasoppervlak groter is dan bij gebruikelijke constructies heeft het een hogere isolatiewaarde en daarnaast is er meer daglichttoetreding door slanker raamhout. Slanker construeren maakt dit product ook esthetisch interessant. Door de samenstelling worden de positieve eigenschappen van de houtsoorten met glas optimaal gecombineerd. H’Outside zorgt voor 15% minder houtgebruik en 5 tot 10% meer daglichttoetreding, afhankelijk van de raamgrootte. * Overige specificaties zijn afhankelijk van de gekozen houtsoort.  

Download het specificatieformulier

Savrame Kozijn

Afrikaans FSC hout met Nederlandse Smartheat®-modificatie. Geeft het hout hogere prestaties dan tropisch hardhout. Het Savrame kozijn is geschikt voor ramen en deuren en vervaardigd uit thermisch gemodificeerd Savrame met gelamineerd en gevingerlast kozijnhout. Hierbij zijn diverse combinaties mogelijk, bijvoorbeeld met Vuren en Ayous. Door thermische modificatie zijn de positieve eigenschappen van de houtsoorten verbeterd en optimaal gecombineerd waardoor deze nu wel geschikt zijn voor kozijnen. Het Smartheat®-proces maakt het hout geschikt voor diverse toepassingen, vanwege de zware en sterke eigenschappen. Met de komst van deze houtsoort is er nu een duurzaam alternatief.  

Download het specificatieformulier

ECO Plus Kozijn

ECO Plus Kozijn voor ramen en deuren van thermisch gemodificeerd Savrame in combinatie met vuren. De kern van het kozijnhout is vuren, de buiten en de binnenkant zijn van Savrame. Deze constructie biedt meer mogelijkheden voor Europees vurenhout. Het is duurzamer dan volledige opbouw uit tropische houtsoorten en qua prestaties gelijkwaardig aan tropische houtsoorten. Het ECO Plus Kozijn is een slimme combinatie tussen prijs, duurzaamheid en kwaliteit.  

Download het specificatieformulier

Savrame Stapeldorpeldeur

Deze onderhoudsarme Savrame stapeldorpeldeur is gemaakt van Smartheat®-hout. Door middel van het Smartheat®-proces is het hout geschikt gemaakt voor deurproductie. De deur is verkrijgbaar in elke afmeting en heeft een flexibele indeling. De hoeveelheid stapeldorpels kan naar wens worden samengesteld, waarmee de isolatiewaarde ook wordt beïnvloed. Door het lage krimp- en zwelgedrag en de hoge vormstabiliteit is de verfhechting beter en heeft het minder onderhoud nodig. Ook de hoge isolatiewaarde maakt dat de deur een hogere duurzaamheidsklasse heeft.  

Download het specificatieformulier

Blankhout Kozijn

Het Blankhout Kozijn voor ramen en deuren van onbehandeld hout is beschikbaar in diverse houtsoorten, welke momenteel nog getest worden. Dit onderzoek naar de toepassing van onbehandelde houten buitenkozijnen is mede ingegeven door de vraag van architecten en opdrachtgevers om hout zo natuurlijk mogelijk toe te passen en laten vergrijzen of te behandelen met een olie product met niet- of semi filmvormende afwerking. Bij de vergrijzende kozijnen zijn er geen schilder onderhoudskosten en bij een olie afwerking is het onderhoud zeer eenvoudig. De onderdorpel is van kwartiers hout, maar voor de overige delen zijn diverse houtsoorten beschikbaar. In samenwerking met SHR Wageningen is een onderzoek gestart naar:

  • De meest geschikte houtsoorten voor deze onbehandelde toepassing
  • Kritische succesfactoren wat betreft draadrichting van het hout, invloed van kleine gebreken in het hout
  • De juiste testmethode
  • Toe te passen lijm en type verbinding

Hierdoor kan scheurvrij en rechtdradig hout worden gegarandeerd met in de toekomst een KOMO certificering. Door de Blankhout Kozijnen met een olieachtig, niet- of semi filmvormend product van Drywood (Bioleum Sustain) af te werken wordt zoveel mogelijk de natuurlijke en eigen uitstraling van het hout behouden. Na verloop van tijd kan besloten worden om deze behandeling te onderhouden of om het hout toch te laten vergrijzen. Het onbehandelde hout kan naar keuze ook met een pigment product worden behandeld.

Download het specificatieformulier

ProFix

In deze unieke verbinding, ontworpen door Kreunen en Drywood, zorgt de plug voor vroegtijdige fixatie tijdens montage en de hierbij horende bout en hoogwaardige lijm borgen de benodigde eindsterkte en waterdichtheid.

Dit nieuwe type verbinding is geschikt voor onbehandeld geveltimmerwerk, als doorontwikkeling op de variant voor behandeld hout. Daarmee betekent het een grote, nieuwe stap in concurrerend, onderhoudsarm en houtrotvrij geveltimmerwerk.

De innovatieve methode optimaliseert het industriële timmerproces doordat kozijnen direct sterkte krijgen en zonder enig k waliteitsverlies meteen afgemonteerd kunnen worden. De combinatie is KOMO-gecertificeerd, dus sterk, dicht en blijvend droog.

ProFix start een revolutie in timmerfabrieken, met een lean productieproces dat uitblinkt in duurzaamheid, snelheid en kwaliteit.

Download het specificatieformulier

Savrame Onderdorpel

Deze laagreliëf Savrame Onderdorpel voor het deurkozijn wordt gemaakt op basis van volhout of gevingerlast thermisch gemodificeerd hout. Savrame is een zware en sterke houtsoort die door middel van Smartheat© naar een hogere duurzaamheidsklasse is getild. Hierdoor is het krimp- en zwelgedrag van het hout minimaal en is het hout onderhoudsarm. Onderdorpels zijn eigenlijk altijd van kunststof of steen, maar omdat de houtsoort die hiervoor gebruikt wordt zo sterk en slijtvrij is, is deze ook geschikt als onderdorpel. De Savrame Onderdorpel heeft dus prestaties die gelijkwaardig zijn aan kunststof dorpels, maar dan met duurzame biobased eigenschappen.  

Download het specificatieformulier

Biobased all-in-one Deur

De Biobased all-in-one Deur, inclusief kozijn, is opgebouwd uit biobased materialen. En juist dat maakt deze deur zo uniek en duurzaam. De deur bestaat uit de volgende materialen: – Thermisch gemodificeerd kozijn- en deurhout – Gemodificeerde houten dekplaten – Onderdorpel van natuurhars versterkt met glasvezels – Geëxpandeerde kurk als isolatiemateriaal in de deur Het krimp- en zwelgedrag van thermisch gemodificeerde houtsoorten is minimaal waardoor de verf minder te lijden heeft en dus minder vaak onderhouden hoeft te worden. Het biobased all-in-one deursysteem heeft door de verder toegepaste materiaalcombinaties een hoge isolatiewaarde en vormstabiliteit en de combinatie met duurzaam hang- en sluitwerk zorgt voor een zeer goede luchtdichtheid.  

Download het specificatieformulier

Hang- en sluitwerk

Een innovatief en duurzaam opdekscharnier, gemaakt van gedeeltelijk biobased materialen. Door variatie in maatvoering en detaillering is dit scharnier flexibel in te zetten. De combinatie met een biologisch afbreekbaar kunststof afdekplaatje maakt het scharnier gedeeltelijk biobased en maakt dat het duurzaam hang- en sluitwerk genoemd kan worden. Omdat biobased kunststof niet sterk genoeg is om het gewicht van ramen en deuren te dragen is het product geconstrueerd uit metalen onderdelen waarop een lange garantie gegeven kan worden. Het hoofdzakelijk metalen scharnier is onderhoudsarm, kent een lange levensduur waardoor het duurzaam is. Het scharnier is voorzien van glijlagers die niet gesmeerd hoeven te worden en lang meegaan zonder piepen en/of uitzakken. Duurzaam hang- en sluitwerk is inbraakwerend en kan op alle mogelijke houtsoorten worden toegepast. De prijs van het product is concurrerend met vergelijkbare niet-biobased producten.  

Download het specificatieformulier

Coatings

Bioleum Sustain

Bioleum Sustain is een biobased transparante of semi-dekkende coating voor gevelbekleding of geveltimmerwerk en is verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren.

De biobased afwerking op biobased ondergrond (hout) maakt het product uniek. Het water gebaseerde product is vrij van geur en geschikt voor industrieel gebruik en onderhoud.

Het is een watergedragen beits op basis van een unieke combinatie van biobased grondstoffen met een biobased aandeel van ca. 75%.

Download het specificatieformulier

Concept X10 DRYWOOD

Concept X10 DRYWOOD is een concept waarbij de onderhoudsintervallen van geveltimmerwerk worden verlengd. Door de slimme detailleringen, het juiste houtgebruik, de goede bewerking en industriële afwerking is het houten geveltimmerwerk extra duurzaam. Centraal hierin staat maatschappelijk verantwoord ondernemen, het welzijn voor bewoners nu en in de toekomst en wordt optimaal wooncomfort met minimaal onderhoud gegarandeerd.

Een compleet concept van a tot z voor de timmerindustrie waarbij de kennis en kunde van hout en de bescherming hiervan centraal staan. Zo heeft de afnemer één vast aanspreekpunt voor het hele proces en wordt onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid gegarandeerd.

Concept X10 kan op verschillende manieren ten uitvoer worden gebracht, met de diverse watergedragen formuleringen van Drywood. Hiermee wordt de onderhoudstermijn verlengd naar 10-15 jaar.

Thema's

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo

BioBased

Letterlijk betekent biobased: op de natuur gebaseerd.