Waterkering lood van Uzimet

Waterkering lood van Uzimet

20160713_174324

Gezuiverd en op maat

Uzimet bladlood wordt geproduceerd op basis van schroot en oud lood, dat wordt aangeleverd door metaalhandelaren. Na een kwaliteitscontrole wordt het oude lood gesmolten. Reststoffen, die voor Uzimet niet geschikt zijn om nieuw lood van te maken, gaan naar verwerkingsbedrijven. Die zetten deze om in metalen als messing, zink, tin, lood , antimoon en ijzer. Uzimet raffineert het vloeibare lood door onzuiverheden te verwijderen. Ook wordt koper toegevoegd om het gewalste lood te laten voldoen aan NEN-EN12588. Uiteindelijk ontstaat er een blok echt lood, dat in onze walserij tot een rol van maximaal 240 cm breed wordt verwerkt.

Perfect te recyclen 

In welke vorm ons bladlood ook wordt verwerkt, het blijft een vrijwel perfect te recyclen materiaal. Zo kan uw bladlood eeuwen geleden op een kathedraal hebben gezeten en over honderd jaar dienst doen op een stadhuis. Bijna niets gaat verloren in deze vrijwel gesloten cyclus. De milieuprestaties van bladlood zijn veel beter dan van alternatieve, waterkerende materialen in de bouw. Een Levens Cyclus Analyse van TNO heeft dat aangetoond.

De inzamelingsgraad van lood is 95%, de hoogste onder alle non-ferro metalen. De eigenschappen van bladlood blijven volledig behouden, dit in tegenstelling tot vele alternatieve materialen. Bladlood is namelijk geheel te recyclen tot een nieuw product, waarbij het niet eens uitmaakt hoe vaak en hoelang het daarvoor gebruikt is. Dus hetzelfde materiaal dat vandaag lekkage voorkomt in een modern gebouw, kan 100 jaar geleden dienst hebben gedaan op een landhuis en een eeuw daarvoor weer op een kerk of kathedraal!

Thema's

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo

Cradle to Cradle

De Cradle to Cradle visie volgt de natuur, waarin alle afval voedsel is.