Uzimet

Uzimet

Uzimet is de enige bladloodproducent van de Benelux. Wij zijn een milieubewuste en innovatieve onderneming die oud lood, via een raffinageproces, verwerkt tot nieuw bladlood. Wij bestaan al meer dan 110 jaar. Ons gewalste lood voldoet aan de Europese NEN-EN12588 norm.Tevens voldoen wij aan de ISO/OHSAS; ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 en OHSAS 18001:2007.

We bedienen al decennia lang diverse markten zoals; Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Israël en het verre oosten.

Ons lood heeft vele verschillende innovatieve toepassingen. Zo is ons lood een onmisbaar materiaal op het gebied van stralingstechnieken in de medische wereld. Daarnaast wordt het lood gebruikt voor waterdichte afsluitingen van gebouwen, een boot te voorzien van ballast of om een gevel te voorzien van een mooie ‘metal look’.

Uzimet is onderdeel van de internationaal opererende Calder Group, met productiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Ierland en dus ook in Nederland. Tevens zijn wij lid van Stichting Bouwlood, VNMI, MRF, Stichting Duurzaam Bouwmetaal, ELSIA en BIR.

Bladlood in de bouw en de industrie

Bladlood wordt al eeuwen gebruikt om gebouwen waterdicht te maken. Het lood heeft vele voordelen: hoog soortelijk gewicht, makkelijk te vormen, waardevast, 100% recyclebaar en mits goed toegepast, overleefd het een gebouw.

  • Bladlood: standaard lood op rol of plaat
  • Venuslood: lood met een vaste patineerlaag
  • Kleurlood: lood in de kleuren van de dakpannen
  • Kleurlood ZK: zelfklevend Kleurlood in de kleuren van de dakpannen
  • Ribbellood: lood met een ribbel, nog makkelijker vervormbaar
  • Prefab bladlood: volgens tekening op maat gemaakt


Bladlood tegen straling en geluid

Lood is een onmisbaar materiaal voor stralingsbescherming in de medische wereld. Het wordt al vele jaren gebruikt voor geluids- en/of stralingswerende afscheidingen. Mede dankzij de dichtheid van lood kan het de beste bescherming bieden voor mens en milieu.

Ballastlood

  • Lood heeft een hoog soortelijk gewicht en is perfect om machines, boten en schepen te voorzien van extra ballast.
  • Standaard loodblokken: blokken van 13, 25, 750 en 1500 kg
  • Gieten van mallen: gieten van een door de klant geleverde of door ons geproduceerde mal
  • Loodkorrels: korrels van lood om in moeilijk te bereiken ruimtes te komen of om gewicht op de kg nauwkeurig af te stellen
beeld01

Oplossingen

Waterkering lood van Uzimet

Uzimet is een milieubewuste en innovatieve onderneming die oud lood, via een raffinageproces, verwerkt tot nieuw bladlood.