Akoestische panelen Eco Baffles van VRK Isolatie

Akoestische panelen Eco Baffles van VRK Isolatie

 

diversen2 011

Eco-Baffles bestaan voor 85% uit gerecycled textiel. De vulling van de baffles is Metisse isolatie. Metisse wordt gemaakt van ingezamelde, niet herdraagbare kleding. Dit is voornamelijk katoen. Deze niet herdraagbare kleding ging vroeger naar de verbrandingsoven. Door deze kleding te vervezelen zijn we nu in staat om er nieuwe producten van te maken die hoge thermische en akoestische eigenschappen bezitten.

Eco-Baffles zijn speciaal ontworpen om op een esthetische manier grote ruimtes te ontdoen van die hinderlijk nagalm. Of het nu gaat om een sporthal, zwembad, kantoorruimte, theater of fabriekshal, deze baffles reduceren de nagalm tot een aanvaardbaar niveau.

De baffles kunnen vertikaal opgehangen worden aan 2 snelhangers of kettingen. Door het vertikaal ophangen absorbeert men veel geluid. Doordat de Eco-Baffles niet voorzien zijn van een harde omlijsting is het effect des te groter. Tevens is deze manier van ophangen niet hinderlijk voor lichtlijnen en sprinklerinstallaties. Een ander groot voordeel is dat er geen problemen kunnen ontstaan met condens tegen het dak.

In kantoorruimtes en theaterzalen kunnen de baffles ook tegen de wand bevestigd worden.

Thema's

Scholen

Oplossingen te vinden binnen thema scholen in ICDuBo

BioBased

Letterlijk betekent biobased: op de natuur gebaseerd.