VRK Isolatie

VRK Isolatie

VRK staat voor Vernooy, Relais en Kici. Deze 3 bedrijven zijn gespecialiseerd in het inzamelen, sorteren en verwerken van oude kleding. Vernooy, Relais en Kici zijn een samenwerkingsverband aangegaan om oude, niet herdraagbare, kleding te upgraden naar een hoogwaardig isolatiemateriaal. (na een fusie in januari 2015 is Kici inmiddels omgedoopt tot Sympany) Dit isolatiemateriaal wordt verkocht onder de naam Métisse. 

Het inzamelen van de oude kleding tot en met de productie tot isolatie gebeurt door mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor is Métisse tevens een Triple P product. (People, Planet, Profit) Een gedeelte van de opbrengst wordt besteed aan goede doelen.

VRK Acoustics ontwikkelt, produceert en verkoopt akoestische absorptie producten op basis van gerecycled textiel. Textiel heeft van nature een zeer hoog akoestisch absorptievermogen door de lange vezels waaruit dit product bestaat. Door het gerecyclede textiel te persen tot precies de juiste densiteit ontstaat een product dat uitermate geschikt is om de akoestiek te verbeteren in tal van toepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Baffles om de nagalm te reduceren of akoestische scheidingswanden.

beeld01

Oplossingen

Isolatie Metisse van VRK Isolatie

Métisse isolatie bestaat voor 90% uit gerecyclede katoenvezels van niet meer draagbare kleding.

Akoestische panelen Eco Baffles van VRK Isolatie

Eco-Baffles bestaan voor 85% uit gerecycled textiel