Voorbeeldproject Zeist

Laatste nieuws van ICDuBo
5 maart 2018
Voorbeeldproject Deventer
30 mei 2018

Voorbeeldproject Zeist

Renovatie woon-zorgcomplex Zeist

Projectomschrijving:

Een grootscheeps renovatie waarbij de bewoners zelf konden aangeven welke maatregelen zij opgenomen wilden hebben in het plan.
De appartementen kregen een nieuwe keuken en badkamer en zijn door de isolerende maatregelen niet alleen comfortabel, maar ook energiezuinig.
Tijdens de uitvoering werden de bewoners van dag tot dag op de hoogte gehouden van de werkzaamheden die werden uitgevoerd in hun woning en in de algemene ruimtes. Voor vragen en opmerkingen was de 100% op het werk aanwezige uitvoerder aanspreekbaar en waren er inloopspreekuren.

De werkzaamheden die in de woning zijn uitgevoerd:
De badkamer met toilet is geheel vernieuwd en betegeld, het sanitair is vervangen en er is voorzien in een thermostatische douchemengkraan; De keuken is geheel vernieuwd en er is overgegaan op elektrisch koken. Het keukenblok is vernieuwd en voorzien van een extra onderkast met een verlengd aanrechtblad van 2.400 mm. In het blad is een 4-pits keramische kookplaat geïntegreerd; De elektrische boiler is vervangen door een centraal warmtapwater systeem met tussenmeters; De elektra verdeelkast in de meterkast is vervangen; De radiatoren zijn voorzien van thermostaatknoppen.

De werkzaamheden aan de buitenzijde van de woning:
Waar nodig is asbest gesaneerd;  De buitengevel kozijnen van de woningen zijn vervangen door kunststof kozijnen met HR++ glas;  De entreepuien van het gebouw zijn vervangen c.q. verbeterd. De woningtoegangsdeuren zijn vervangen en voorzien van nieuw hang- en sluitwerk; De buitengevel is geïsoleerd en afgewerkt met een combinatie van stucwerk en keramische tegels; De huidige zonwering is vervangen door nieuwe elektrisch bedienbare zonwering; Het dak is geïsoleerd en de dakbedekking is vernieuwd; De begane grondvloer is geïsoleerd; De balkon- en galerijhekken zijn vernieuwd, de galerijen en balkons zijn gecoat; De binnen gang is gestukadoord en gesaust, de vloerbedekking is vervangen.

Werkzaamheden aan de algemene installaties:
De centrale verwarmingsketels zijn vervangen door een cascade opstelling; Voor van het warmtapwatersysteem is een zonneboiler met zonnecollectoren geplaatst; Er is een tweede lift in het gebouw aangebracht die geschikt is voor een brancard;  De verlichting in de binnen gangen en op de galerij is vernieuwd door dimbare led-verlichting; Het bestaande intercomsysteem is vervangen door een videofoonsysteem;  Er zijn opstel- en oplaadpunten voor scootmobielen en elektrische fietsen in het gebouw en ter plaatse van de bergingen toegevoegd.

Doelstelling:

Meer comfort en energiezuiniger met Energielabel A.

Resultaten:

Onbekend

Genomen maatregelen:

  • Buitengevel geïsoleerd
  • Dak geïsoleerd
  • Begane grond vloer geïsoleerd
  • Centraal verwarmingssyteem vervangen door Zonneboilers en zonnepanelen
  • Nieuwe kunststofkozijnen
  • HR++ glas
  • Verlichting in gang en galerij vervangen

Kenmerken gebouw:

  • Jaren 70 seniorencomplex
  • 2 verdiepingen

Voor renovatie

Na renovatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.