Uitnodiging presentatie ICDuBo op Building Holland

Vastgoedevent voor woningcorporaties
19 februari 2019
Eerste schoolproject gestart met unieke totaalaanpak
21 maart 2019

Uitnodiging presentatie ICDuBo op Building Holland

Geen Woorden, Maar Daden.

ICDuBo verzorgt tijdens Building Holland een presentatieserie met als thema Geen Woorden, Maar Daden. Elke dag presenteren wij samen met onze partners een inspirerende en actueel onderwerp. Er wordt veel gepraat over duurzaamheid, wij willen juist laten zien hoe we in actie kunnen komen. Wij bieden financiële, technische en organisatorische handvatten om bestaande panden, zoals scholen, VvE complexen en corporatiebezit te verduurzamen.

dinsdag 9-4:
14.25 uur aanpak bestaande scholen met Carel Canta (Heijmans)
Duurzaam beheer en onderhoud draagt niet alleen bij aan een beter milieu, maar het levert ook comfort, verhoogd welzijn en een betere financiële positie op. We laten met een praktijkvoorbeeld zien hoe een basisschool verduurzaamd en verbeterd kan worden met gelijkblijvende lasten.

woensdag 10-4:
13.25 uur aanpak VvE’s met Hank Herfkens (Ketenkracht)
Innovatieve aanpak VvE’s op basis van bestaande woningtypen. Hoe kunnen we oplossingen aandragen en VvE’s meenemen in hun reis om te verduurzamen.

donderdag 11-4:
14.25 uur aanpak corporatiebezit met Sven Ringelberg (Balance)
We zijn heel goed de stip op de horizon te zetten: Co2 arme leefomgeving in 2050. De woningen zijn dan goed geïsoleerd en aardgasvrij. Alleen hoe komen we tot deze nieuwe woning en hoe houden we de aanpak behapbaar? In deze presentatie zal Sven Ringelberg namens de ICDuBo een onderzoek toelichten wat inzicht geeft in het stapsgewijs verduurzamen van de Rotterdamse woningvoorraad. Een aanpak die ook bijzonder interessant is voor woningcorporaties.

De presentaties vinden plaats op de Nexus Stage tijdens Building Holland.

Meer informatie over Building Holland en aanmelden via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *