Eerste schoolproject gestart met unieke totaalaanpak

Uitnodiging presentatie ICDuBo op Building Holland
19 maart 2019
Nieuwe stoelen Auditorium 100% recyclebaar
2 mei 2019

Eerste schoolproject gestart met unieke totaalaanpak

Verduurzaming school met gelijkblijvende lasten

Met een totaalaanpak op basis van een MJOP kan ICDuBo met haar partners een school volledig ontzorgen. Deze aanpak biedt uitstekende mogelijkheden om tot gezonde, duurzame en betaalbare scholen te komen. Het integreren van duurzame aspecten in het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) resulteert niet alleen in een duurzamer gebouw, maar bespaart ook geld. Niet alleen op investering- en onderhoudskosten, maar ook op de exploitatie.

Totaalaanpak project OBS West van start

Op uitnodiging van de gemeente Capelle a/d IJssel is ICDuBo betrokken bij de verduurzaming van basisschool OBS West. ICDuBo heeft de markt uitgedaagd om met een totaaloplossing te komen. Samen met een aantal gerenommeerde marktpartijen is een uniek plan gemaakt, waarbij de duurzame maatregelen financieel zijn onderbouwd in een duurzaam MJOP en waarbij het onderhoudsrisico bij de markt ligt.

Het resultaat van het plan is dat de school van het gas gaat, het binnenklimaat sterk wordt verbeterd, de energiekosten en het onderhoudsbudget verlaagd worden.

Maatregelen:

  • 974 PV panelen: de opbrengsten worden gebruikt voor verlaging van de exploitatielasten
  • Sterke verbetering isolatie schil, waardoor energie wordt bespaard en het comfort wordt verbeterd
  • Introductie ventilatiesysteem om de luchtkwaliteit in de lokalen te verbeteren
  • Gasketels worden vervangen door lucht/water warmtepompen
  • Nieuwe LED verlichting om energie te besparen en de lichtkwaliteit te verbeteren
  • 15 jaar onderhoud

Het plan wordt door Heijmans uitgevoerd in de vakantieperiodes in 2019 en is afgerond voor het begin van het nieuwe schooljaar 2019/2020. Heijmans is ook 15 jaar lang verantwoordelijk voor het onderhoud.

1 Comment

  1. John schreef:

    Wat doen ze aan binnenwand afwerking? Daar kan je namelijk ook nog verbetering van luchtkwaliteit mee kijgen. En dus ook nog eens het ventilatiesisteem mee ontlasten en de levensduur te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *