Foamglas

Foamglas

Pittsburgh Corning is producent van FOAMGLAS® cellulair glas isolatie. Naast systeemoplossingen voor platte daken en vloeren, zijn deze ook ontwikkeld voor gevel- en binnenisolatie, ondergrondse muren, metalen daken en koudebruggen.

Ook voor toepassingen in de industriesector, zoals isolatie-systemen voor (LNG) tanks, warme en koude leidingen en installaties heeft FOAMGLAS® vele oplossingen. Vanwege de specifieke aard van beide sectoren wordt er gewerkt vanuit twee gescheiden afdelingen: FOAMGLAS® Building en FOAMGLAS® Industry.

FOAMGLAS® Building begeleidt opdrachtgevers, architecten, adviseurs, bestekschrijvers en verwerkers die betrokken zijn bij projecten (ook internationaal), op verschillende vlakken:

  • afschotontwerp
  • dakinspecties
  • bouwfysische berekeningen
  • bestekomschrijvingen
  • detailbeoordelingen
  • ondersteuning tijdens ontwerp, voorbereiding en uitvoering

Eigenschappen cellulair glas:

Waterdicht

De hermetisch gesloten glascellen maken FOAMGLAS® absoluut waterdicht. FOAMGLAS® kan niet vochtig worden en kan tegelijk worden gebruikt als vochtwering. Het isolatiemateriaal blijft gegarandeerd decennialang zijn isolatiewaarde behouden.

Waterdampdicht

FOAMGLAS® bestaat uit een structuur met gesloten cellen. FOAMGLAS® neemt geen vocht op en zet niet uit. FOAMGLAS® verhindert ook het indringen van radongassen.

Onbrandbaar

FOAMGLAS® is onbrandbaar aangezien het bestaat uit puur glas (Europese klassering A1). Puur glas ontwikkelt geen rook, vormt geen giftige gassen, kent geen druppelvorming en veroorzaakt geen vlamoverslag.

Bestand tegen ongedierte

FOAMGLAS® is anorganisch. Het rot niet en is bestand tegen ongedierte.

Drukbestendig

FOAMGLAS® is door zijn glasstructuur niet samendrukbaar en drukbestendig, ook bij langdurige belasting. FOAMGLAS® is het enige isolatiemateriaal dat zelfs bij een zeer hoge drukweerstand niet vervormt. FOAMGLAS® weerstaat lasten tot 160 ton/m2. De uitzonderlijk hoge drukweerstand is van belang bij het isoleren van ondergrondse constructies, parkeerdaken en waterdaken.

Ecologisch

FOAMGLAS® is vrij van milieuonvriendelijke brandvertragers en drijfgassen, en bestaat voor minstens 68% uit hoogwaardig recyclageglas. Voor de productie ervan wordt enkel groene stroom gebruikt.

 

beeld01

Oplossingen

Isolatie daksysteem Kompaktdak van Foamglas

Het FOAMGLAS® KOMPAKTDAK systeem heeft een bijzonder lange levensduur waardoor renovatie- en onderhoudskosten dan ook minimaal zijn.

Isolatie binnen van Foamglas

Met FOAMGLAS® binnenisolatie is het mogelijk om kelder-en dakverdiepingen alsook ruimtes in bestaande en zelfs historische gebouwen te isoleren.

Isolatie koudebrug onderbreking Perinsul van Foamglas

Foamglas Perinsul is speciaal ontwikkeld om koudebruggen op te vangen.

Isolatie fundering Perisave van Foamglas

Isolatie van funderingselementen op passiefhuis niveau met Pesisave sokkelblokken en randelementen.