Foamglas

Foamglas

Pittsburgh Corning is producent van FOAMGLAS® cellulair glas isolatie. Naast systeemoplossingen voor platte daken en vloeren, zijn deze ook ontwikkeld voor gevel- en binnenisolatie, ondergrondse muren, metalen daken en koudebruggen.

Ook voor toepassingen in de industriesector, zoals isolatie-systemen voor (LNG) tanks, warme en koude leidingen en installaties heeft FOAMGLAS® vele oplossingen. Vanwege de specifieke aard van beide sectoren wordt er gewerkt vanuit twee gescheiden afdelingen: FOAMGLAS® Building en FOAMGLAS® Industry.

FOAMGLAS® Building begeleidt opdrachtgevers, architecten, adviseurs, bestekschrijvers en verwerkers die betrokken zijn bij projecten (ook internationaal), op verschillende vlakken:

  • afschotontwerp
  • dakinspecties
  • bouwfysische berekeningen
  • bestekomschrijvingen
  • detailbeoordelingen
  • ondersteuning tijdens ontwerp, voorbereiding en uitvoering

Eigenschappen cellulair glas:

Waterdicht

De hermetisch gesloten glascellen maken FOAMGLAS® absoluut waterdicht. FOAMGLAS® kan niet vochtig worden en kan tegelijk worden gebruikt als vochtwering. Het isolatiemateriaal blijft gegarandeerd decennialang zijn isolatiewaarde behouden.

Waterdampdicht

FOAMGLAS® bestaat uit een structuur met gesloten cellen. FOAMGLAS® neemt geen vocht op en zet niet uit. FOAMGLAS® verhindert ook het indringen van radongassen.

Onbrandbaar

FOAMGLAS® is onbrandbaar aangezien het bestaat uit puur glas (Europese klassering A1). Puur glas ontwikkelt geen rook, vormt geen giftige gassen, kent geen druppelvorming en veroorzaakt geen vlamoverslag.

Bestand tegen ongedierte

FOAMGLAS® is anorganisch. Het rot niet en is bestand tegen ongedierte.

Drukbestendig

FOAMGLAS® is door zijn glasstructuur niet samendrukbaar en drukbestendig, ook bij langdurige belasting. FOAMGLAS® is het enige isolatiemateriaal dat zelfs bij een zeer hoge drukweerstand niet vervormt. FOAMGLAS® weerstaat lasten tot 160 ton/m2. De uitzonderlijk hoge drukweerstand is van belang bij het isoleren van ondergrondse constructies, parkeerdaken en waterdaken.

Ecologisch

FOAMGLAS® is vrij van milieuonvriendelijke brandvertragers en drijfgassen, en bestaat voor minstens 68% uit hoogwaardig recyclageglas. Voor de productie ervan wordt enkel groene stroom gebruikt.

 

beeld01

Oplossingen

Isolatie daksysteem Kompaktdak van Foamglas

Het FOAMGLAS® KOMPAKTDAK systeem heeft een bijzonder lange levensduur waardoor renovatie- en onderhoudskosten dan ook minimaal zijn.

Isolatie fundering Perisave van Foamglas

Isolatie van funderingselementen op passiefhuis niveau met Pesisave sokkelblokken en randelementen.

Isolatie binnen van Foamglas

Met FOAMGLAS® binnenisolatie is het mogelijk om kelder-en dakverdiepingen alsook ruimtes in bestaande en zelfs historische gebouwen te isoleren.

Isolatie koudebrug onderbreking Perinsul van Foamglas

Foamglas Perinsul is speciaal ontwikkeld om koudebruggen op te vangen.