Isolatie daksysteem Kompaktdak van Foamglas

Isolatie daksysteem Kompaktdak van Foamglas

Dat een FOAMGLAS® KOMPAKTDAK uitzonderlijk duurzaam is blijkt uit de realiteit. Op platte daken heeft FOAMGLAS® zijn duurzaamheid inmiddels al meer dan 50 jaar kunnen bewijzen, zelfs bij bijzonder zware bouwfysische belasting. Na al die jaren is alleen het afdichtingsmembraan aan vervanging toe, FOAMGLAS® zelf . Bij het FOAMGLAS® KOMPAKTDAK systeem zijn renovatie- en onderhoudskosten dan ook minimaal.

Een FOAMGLAS® KOMPAKTDAK kan worden gebruikt voor diverse doeleinden: terrassen, daktuinen (extensief en intensief), waterdaken, leefdaken, parkeerdaken, energiedaken… Ook belangrijk is dat de functie in de tijd gewijzigd kan worden zonder dat de dakopbouw daarvoor moet worden aangepast.

FOAMGLAS® TAPERED zijn platen die vooraf in de fabriek worden verzaagd om een ingebouwd afschot te verkrijgen. FOAMGLAS® TAPERED-platen zijn zowel economisch als isolatietechnisch een bijzonder interessante oplossing.

Het FOAMGLAS® KOMPAKTDAK kan eveneens worden toegepast als een solide en uitstekend warmte-isolerende draagstructuur voor éénlagige, ongeventileerde metalen daken, al dan niet met een speciale vorm. Zo biedt het opdrachtgevers en architecten de mogelijkheid om gebouwen waaraan zowel esthetisch als technisch hoge eisen worden gesteld, uit te rusten met duurzaam geïsoleerde metalen bedekkingen. Het FOAMGLAS® KOMPAKTDAK is geschikt voor nieuwbouw en renovatie en voor daken van zink, koper, inox, aluminium, staal,…

Metalen dakbedekkingen kunnen worden uitgevoerd volgens het principe van staande naad of met zelfdragende, geprefabriceerde profielen. De bevestiging gebeurt met speciale kramplaten die in en op het isolatiemateriaal worden verlijmd. Deze platen sluiten koudebruggen uit en dienen als basis voor de hechtingsklangen van de metalen bedekking. Door het isolatiepakket te verlijmen worden warmteverliezen tengevolge van doorboringen volledig uitgesloten.

Thema's

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

Isoleren – Stap 2: energie besparen

Duurzaam MKB