Isolatie binnen van Foamglas

Isolatie binnen van Foamglas

Wanneer buitenmuren van een nieuwbouw of van een bestaand gebouw aan de binnenzijde worden geïsoleerd, moet worden gelet op heel bijzondere bouwtechnische vereisten. Wanneer de binnenisolatie niet zorgvuldig wordt uitgevoerd, ontstaan condensatie en schimmelvorming. FOAMGLAS® lost dit probleem makkelijk op. Het materiaal is immers isolatielaag en vochtwering in één. Daardoor wordt vochtschade vermeden en ook de dampdiffusie van binnen naar buiten wordt voorkomen. Dat resulteert in een aangenaam woonklimaat.

FOAMGLAS® is gemakkelijk te bewerken. Het is uiterst geschikt als binnenisolatie bij zowel nieuwbouw als renovatie. Vaak gebruikte afwerkingsmaterialen zoals gipskarton, pleistersystemen en beplating kunnen er probleemloos op worden aangebracht.

Met FOAMGLAS®-isolatie is het mogelijk om kelder-en dakverdiepingen alsook ruimtes in bestaande en zelfs historische gebouwen een nieuwe functie te geven. FOAMGLAS® doet de waarde van het onroerend goed toenemen, beschermt bouwmaterialen tegen vocht en helpt energie besparen. Aangezien FOAMGLAS® geen schadelijke stoffen bevat, verzekert het ook een zuiver, behaaglijk en gezond binnenklimaat. Vandaar dat FOAMGLAS®-isolatiesystemen steeds vaker worden gebruikt in openbare gebouwen zoals musea, ziekenhuizen, kerken, scholen, maar ook in de privébouw.

Thema's

Isolatie

Oplossingen te vinden binnen thema isolatie in ICDuBo

Isoleren – Stap 2: energie besparen

Duurzaam MKB