Daas Baksteen

Daas Baksteen

Daas Baksteen is een meer dan 120 jaar oud familiebedrijf waarbij duurzame bedrijfsvoering hoog in het vaandel staat. Het drogen en voorverwarmen van de bakstenen gebeurt zoveel mogelijk met de koelwarmte van de ovens. Momenteel wordt er op een voormalige vuilstort achter de fabriek een groot solarpark aangelegd. Acht hectare oppervlakte met in totaal 36.000 zonnepanelen. Een deel van de zonne-energie wordt aan het energienet geleverd, een ander deel gaat naar Daas. Dit solarpark is op topdagen goed voor 1,9 megawatt. Momenteel nog niet helemaal voldoende om onze totale onderneming op te laten draaien.

Voor de Daas ClickBrick hebben we het certificaat van Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA) gekregen. Daarmee zijn we de eerst producent van keramische gevelmaterialen, die haar producten van dit certificaat mag voorzien. Dit groene keurmerk wordt alleen uitgereikt aan producten die op natuurlijke wijze worden afgebroken of voortdurend in het industriële proces kunnen worden hergebruikt. Daarbij zijn we zilver gecertificeerd, de op één na hoogste vermelding.
De ClickBrick kan, wanneer de levensduur van een gebouw verstreken is, probleemloos worden hergebruikt voor een ander pand. Hij hoeft niet eerst vermalen of vershredderd te worden.

Intussen heeft Daas echter alweer een nieuw soort steen ontwikkeld: “De DuecoBrick”
Met de introductie van DuecoBrick beantwoordt Daas Baksteen aan de vraag naar duurzame en ecologische gevelbekleding. Door de inventieve perforatie en grote afmeting van de steen wordt, in samenhang met een buitenbladmaat van 7 cm., een besparing van meer dan 55% ten opzichte van traditioneel metselwerk bereikt. Het systeem kan worden verlijmd en als dunbed worden verwerkt.
Wij bieden de keuze uit twee varianten:
DuecoRock met de uitstraling van een doorkliefd rotsblok, DuecoPanel met zijn natuurlijke woodstructuur.

Duurzaamheid
Bij Daas Baksteen is duurzaamheid dus geen trend, duurzaamheid zit in haar genen. Al vele jaren wordt er duurzaam geproduceerd; vooruit gelopen op emissienormen, verantwoord grondstoffenbeheer, hergebruik van grond- en toeslagstoffen en natuurlijk het gebruik van duurzame energie. Duurzame productie voor duurzame producten; ClickBrick, een volledig her te gebruiken gevelsteen en DuecoBrick. Een steen die meer dan 50% minder materiaal nodig heeft en meer dan 50% bespaart op energie en transportkosten.

beeld01

Oplossingen

Gevelsteen, Dueco Brick van Daas Baksteen

Door holle uitvoering en afmetingen van de Dueco Brick wordt er een besparing van meer dan 55% ten opzichte van traditioneel metselwerk bereikt.

Gevelsteen, ClickBrick van Daas Baksteen

De Click Brick is een gevelsteen die zonder voeg- en lijmwerk gestapeld kan worden.