Zonnepanelen Low Carbon glas/glas Sonnenstromfabrik

Zonnepanelen Low Carbon glas/glas Sonnenstromfabrik

De glas/folie-modules van deze serie worden geproduceerd met de laagste CO2-uitstoot. Dankzij het CO2-geoptimaliseerde productieproces samen met exclusief gebruik van grondstoffen van gecertificeerde leveranciers met ook een minimale CO2-uitstoot.

Helaas worden zonnepanelen uit kostenoverwegingen hoofdzakelijk geproduceerd in landen waar de bescherming van het milieu weinig prioriteit heeft en waar geen rekening wordt gehouden met de CO2-uitstoot bij de productie. De firma Sonnenstromfabrik geeft hier als een van de eerste bedrijven in de branche het goede voorbeeld. Onze processen voor de creatie van meerwaarde zijn afgestemd op een minimale CO2-uitstoot en geauditeerd door een extern keuringsinstituut.

Onze machines werken voornamelijk op zonnestroom uit eigen zonnepanelen en wij maken gebruik van de modernste filtertechnieken. Vergeleken met het Duitse branchegemiddelde stoot onze fabriek 40% minder CO2 uit bij de moduleproductie. Vergeleken met Chinese concurrenten bedraagt het verschil zelfs 70%. Nog een voordeel: bij de Low Carbon productserie gebruiken wij tevens uitsluitend halffabrikaten van CO2-geauditeerde fabrikanten.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.

PV panelen – Stap 4: energie opwekking

Duurzaam MKB