Warmtepomp systeem bodem van Itho Daalderop

Warmtepomp systeem bodem van Itho Daalderop

itho huis1

Water/water warmtepompen

De WPU4 (Warmte Pomp Unit 4) is de 4e generatie water/water warmtepompen lijn van Itho Daalderop. In deze 4e generatie is gebruik gemaakt van alle bewezen technieken uit de vorige generaties met als doorontwikkelingen; opname van energiezuinige gelijkstroom pompen en is standaard de monitoring functionaliteit geïntegreerd.

In een water/water warmtepomp gaat de bodemwarmte naar een compressor die de temperatuur verder verhoogt en geschikt maakt om de woning mee te verwarmen of het tapwater mee op temperatuur te brengen. Bij het koelen van de woning in de zomer is het óók het water in de bodemwarmtewisselaar dat koude van de bodem via de warmtepomp invoert om de woning mee te koelen. Door gebruik te maken van een warmtepomp wordt tot 80% van de energie die nodig is om een woning te verwarmen, gewoon uit de bodem gehaald. Een duurzame en slimme oplossing voor het bieden van optimaal comfort.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.

Verwarmen en koelen – Stap 3: klimaat installaties

Duurzaam MKB