Warmtepomp oplossingen van NIBE

Warmtepomp oplossingen van NIBE

F2120 lucht/water warmtepomp

De NIBE F2120 is een stille, modulerende monoblock lucht/water warmtepomp. De warmtepomp werkt heel efficiënt en past zich het hele jaar door automatisch aan de vermogensbehoefte van het gebouw aan.  De warmtepomp levert bij buitentemperaturen tot -25°C een aanvoertemperatuur tot wel 63°C. De maximale aanvoertemperatuur bedraagt 65°C. Bij de productontwikkeling heeft NIBE veel aandacht besteed aan het minimaliseren van het geluidsniveau. Hierdoor is de NIBE F2120 een van de stilste lucht/water warmtepompen in de markt.

Beschikbare vermogens: 8, 12, 16 en 20 kW
COP (bij 2/35 C): > 4,2
Ook in hybride variant leverbaar i.c. met elk type gasketel.

F730 ventilatiewarmtepomp

De warme ventilatielucht die je mechanische ventilatiesysteem uit je woning of appartement blaast, zit nog boordevol bruikbare energie. Met een ventilatielucht/water warmtepomp van NIBE win je deze warmte heel efficiënt terug en voorzie je je huis doeltreffend en op een duurzame manier van ventilatie, cv-verwarming en warmtapwater.

Een ventilatie warmtepomp is een passende en rendabele oplossing voor bestaande bouw (bijvoorbeeld bij vervanging van een mechanische ventilatie unit) als in nieuwbouw.

De NIBE F730 is een compleet uitgeruste modulerende ventilatielucht/water warmtepomp die een kant-en-klare oplossing biedt voor het leveren van ventilatie, cv-verwarming en warmtapwater. De warmtepomp wint hiervoor heel efficiënt warmte terug uit ventilatielucht.

Maximaal vermogen: 5 kW (vloeropp. tot 200 m2)
COP (A20/W35) min/max: 2,9/4,7
Maximaal debiet: 216 m3/h

F1255 water/water warmtepomp

Bodemwarmte is energie van de zon die tot wel 100 meter diep ligt opgeslagen in de aardbodem en zelfs tot 300 meter diep in het grondwater. Met een water/water warmtepomp van NIBE – ook wel aardwarmtepomp genoemd – voorzie je je huis op een duurzame manier niet alleen van verwarming en warmtapwater, maar op warme zomerdagen ook van aangename koelte.

Met behulp van een mengsel van water en koudemiddel dat in een gesloten circuit circuleert onttrekt de warmtepomp via een bodembron warmte uit de bodem. De warmte wordt vervolgens overgedragen aan de warmtepomp die de warmte omzet in bruikbare energie voor verwarming, warm tapwater en koeling.

De NIBE F1255 is een zeer stille, modulerende water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. De warmtepomp heeft een hoge SCOP (= seizoensgebonden rendement), waardoor je energiekosten minimaal zijn. NIBE levert de F1255 in drie verschillende vermogens: 1,5-6 kW, 3-12 kW en 4-16 kW.

COP (bij 0/35 C): > 4,7

De NIBE F1255 kan ook onderdeel uitmaken van een systeem met PVT panelen. De achterkant van deze PVT panelen bestaan uit een thermische wisselaar die als bron dient voor  de water/water warmtepomp (voor verwarming en warm water).

PVT paneel Triple Solar

Met PVT panelen is het mogelijk een woning op duurzame wijze van warmte, warm tapwater en elektriciteit te voorzien. Zónder gas. En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag. Het PVT-warmtepomppaneel is ontwikkeld om de bodembron en/of de buitenunit van de lucht/water-warmtepomp te vervangen. Er zijn intussen meer dan 1000 woningen in binnen- en buitenland aangesloten op een Triple Solar-systeem. Meer informatie Triple Solar.

Waarom PVT-warmtepomppanelen?

  • Geen dure bodembron nodig en daarom geen milieu-impact
  • Geen buitenunit nodig, waardoor geluidsoverlast voorkomen wordt
  • Duurzaam met een garantie van 10 jaar en een verwachte levensduur van 30 jaar
  • Hoog rendement en daardoor lage elektriciteitskosten
  • Werkt 24 uur per dag, dus ook ’s nachts en bij bewolking
  • Geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw
  • Geschikt voor elk type dak
  • Onderhoudsarm

 

 

Thema's

ICDuBo community projectontwikkelaars

Dit samenwerkingsplatform bestaat uit koplopers uit de bouw en biedt ondersteuning door ontwikkelaar te informeren over relevante thema’s.

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.

Verwarmen en koelen – Stap 3: klimaat installaties

Duurzaam MKB