Warmteafgifte infraroodpanelen van Redwell

Warmteafgifte infraroodpanelen van Redwell

Redwell is marktleider op het gebied van infrarood verwarming en is in meer dan 24 landen vertegenwoordigd. Met een uitgebreid programma aan producten en meer dan 15 jaar ervaring biedt Redwell efficiënte en stijlvolle oplossingen.

Werking

Het verschil tussen infrarood verwarming en convectie verwarming zit hem in de lucht. Van belang is, dat infrarood verwarming geen lucht, maar objecten verwarmt. Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie en dus ook geen opdwarrelend stof/huisstofmijt/pollen/bacteriën.

Fysiologisch gezien wordt, door de infrarood stralingswarmte, de warmte in objecten (wanden/plafond/vloer/meubels (maar ook het menselijke lichaam) opgeslagen om deze vervolgens vertraagd aan de ruimte af te geven. Hierdoor ontstaat een groot energie-besparingspotentieel. Is de gewenste temperatuur in de ruimte bereikt, dan zal de infrarood verwarming worden uitgeschakeld tot het punt, dat het weer noodzakelijk is om de opslag van warmte weer aan te vullen.

Design

Verwarming moet design zijn, opgaan in het interieur en een dubbele functionaliteit hebben. Dit zijn een aantal belangrijke punten waar Redwell naar streeft. Door deze elementen samen te brengen in één product, kunnen wij unieke oplossingen bieden voor iedere situatie op het gebied van verwarmen.

Duurzaam verwarmen

Met Redwell infrarood verwarmingen is het mogelijk om 100% duurzaam te verwarmen. Dit kan door toelevering van groene energie vanuit het energiebedrijf, maar ook met zonnepanelen kunt u uw eigen leverancier van groene energie zijn en dus uw huis op een duurzame manier verwarmen.

Energie-efficiënt

Met Redwell infrarood panelen kunt u energie-efficiënt verwarmen. Met onze producten is het mogelijk om warmte te leveren, daar waar warmte gewenst is. U kunt de verwarming voor elke ruimte afzonderlijk regelen. Het is dus ook mogelijk om sneller de gewenste warmte voor een bepaalde ruimte aan te passen. De flexibiliteit die op deze manier door Redwell infrarood verwarming geboden wordt, kan bovendien fikse besparingen opleveren in de verbruikskosten. Daarnaast leveren de infrarood panelen stralingswarmte (infrarood). Anders dan bij convectie-warmte, waarbij er lucht wordt verwarmd, is stralingswarmte (infrarood) niet gevoelig voor bijvoorbeeld tocht of luchtstromen ten gevolge van natuurlijke ventilatie. Ook dit gegeven maakt het verwarmen met Redwell infrarood verwarming zeer efficiënt.

Een keramische kern

Uniek aan de panelen van Redwell is de keramische kern, die in elk paneel is ingebouwd. Maar wat doet die keramische kern nou eigenlijk? De keramische kern zorgt ervoor, dat het infrarood paneel een evenredige oppervlakte temperatuur aanhoudt. Door deze opbouw wordt er voorkomen, dat er plaatselijk geen temperaturen boven de 85-90 graden optreden. Dit in verband met brandgevaar.

Producten

Redwell biedt de volgende infrarood modellen:

  • wandmodellen
  • plafond en hangende modellen
  • staande modellen
  • badkamer

De infraroodpanelen van Redwell zijn te ervaren in de speciale experience ruimte in ICDuBo.

Thema's

Duurzame Corporatie

In het platform kunnen corporaties kennis uitwisselen, ervaringen delen en de markt uitdagen om met duurzame oplossingen te komen.

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.

Verwarmen en koelen – Stap 3: klimaat installaties

Duurzaam MKB