Warmteafgifte infrarood heaters van Comfort Heating

Warmteafgifte infrarood heaters van Comfort Heating

Infrarood is een soort licht uit het kleurenspectrum dat onzichtbaar is voor het menselijke oog. Het wordt op een heel doeltreffende manier opgenomen door het lichaam en geeft een warm en comfortabel gevoel en verbetert de werkomstandigheden. Infrarood verwarmt het lichaam en tastbare omgeving maar niet de lucht waarin wij ons begeven. Dit betekent dat er dus geen convectie- en warmteverlies zal plaatsvinden. Op een zonnige dag kunnen we ons bijvoorbeeld perfect voelen in enkel een T-shirt, hoewel de luchttemperatuur dicht bij het vriespunt ligt. Denk aan een typische après-skiscène of een wandeling door de bergen.

Toepassing

De Heatscreen is toepasbaar voor het verwarmen van grote (hoge) ruimtes zoals industriehallen, kerken, stadions, congresruimtes, tenten enzovoort. De Heatscreen is ook uitermate geschikt als toegepaste verwarming zoals spotverwarming in magazijnen, als terrasverwarming en in opslagruimtes en werkruimtes waar niet de gehele ruimte opgewarmd hoeft te worden. Een klein voorbeeld: de Heatscreen wordt toegepast in gekoelde ruimtes waar productiewerkzaamheden worden verricht en waar alleen het personeel wordt verwarmd en niet het gekoelde product.

Hoogte

De Heatscreen werkt met hetzelfde principe als de gezonde stralen van de zon, namelijk de lange golf infraroodstralen. Zoals bij de zon reist deze warmtestraling altijd door tot het iets raakt. De Heatscreen kan daarom moeiteloos op iedere hoogte worden bevestigd en zal altijd zijn doel bereiken.

Budget

In vergelijking met een traditionele gasverwarmer bespaart de Heatscreen industrieverwarmer tot € 500 per jaar per verwarmer op basis van een gebruik van 500 uur per jaar.

Montage

De Heatscreen is snel en eenvoudig te monteren en vergt geen specifieke kennis voor montage. Het product kan zowel verticaal als horizontaal gemonteerd worden met behulp van het meegeleverde ophangsysteem.

Onderhoudsvrij

Natuurlijke infrarood verwarmingspanelen hebben geen onderhoud nodig, omdat ze geen bewegende onderdelen, branders, filters of brandstofleidingen bevatten en er geen kwartslampen moeten worden vervangen.

Milieu

Wij garanderen lagere CO² uitstoot. Omdat Heatscreen infrarood verwarmingspanelen worden aangedreven door elektriciteit, produceren ze tot 10 keer minder CO² dan gasverwarmers. In combinatie met groene elektriciteit kan de Heatscreen CO² neutraal zijn. Ze zijn milieuvriendelijk en 98 procent van de materialen kan worden gerecycleerd. In vergelijking met gasverwarmers verbruikt de Heatscreen tot zestig procent minder energie.

Technische specificaties

Model Afmetingen Gewicht kW Print
HPH-2300 470 x 790 mm 7,5 kg 2,3 op aanvraag
HPH-1300 310 x 790 mm 5,0 kg 1,3 op aanvraag

Thema's

Energie

Oplossingen te vinden binnen thema energie in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo

All Electric

Bij all electric heeft een gebouw voor de energievoorziening alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet.

Verwarmen en koelen – Stap 3: klimaat installaties

Duurzaam MKB