Rainwater Wall van AAWS

Rainwater Wall van AAWS

De Rainwater Wall (RwW) is een langwerpige, smalle en hoge tank die direct naast een blinde muur van schuren, algemene gebouwen of grotere villa’s wordt geplaatst. In de RwW wordt regenwater opgeslagen van nabij gelegen daken. Het water wordt bijvoorbeeld gebruikt voor tuinieren / irrigatie, wassen, schoonmaken en vullen van een zwembad. Daarnaast kan het ook worden toegepast voor het bergen en bufferen van water bij hevige regenval om overbelasting van het rioolstelsel te voorkomen.

Dimensies

De dikte van de RwW is minimaal 0,8 meter breed, de lengte is 5-20 meter en de hoogte tot ongeveer 2,5 meter. De RwW kan tot 100 m³ regenwater per unit opslaan, afhankelijk van de lokale omstandigheden, neerslagpatronen en het totale beschikbare dakoppervlak.

Constructie en voering

De structuur is modulair opgebouwd en geconstrueerd met gegalvaniseerde standaard stalen segmenten die met elkaar zijn verbonden door middel van een bouten / moersysteem. Deze methode wordt in de kassenbouw al lang toegepast om water op te vangen in ronde watertanks. Een sterk frame is toegevoegd om de constructie te stabiliseren. Een plastic voering wordt in de tank geplaatst wat resulteert in een 100% waterdichte situatie.

Levenslang

De levensduur van de RwW is naar verwachting 10-15 jaar.

RwW in lijn met wet- en regelgeving van de overheid

De overheid, gemeenten en waterschappen bieden vaak klimaat- en stimuleringssubsidies om uw pand m.b.v. de RwW te verduurzamen.

Thema's

Materiaal

Oplossingen te vinden binnen thema materiaal in ICDuBo

Utiliteit

Oplossingen te vinden binnen thema utiliteit ICDuBo