Fresh-r winnaar 100% GZND wonen challenge

LED college op 20 en 21 juni 2018
15 mei 2018
Nieuw integraal dakconcept
5 juni 2018

Fresh-r winnaar 100% GZND wonen challenge

Het ventilatiesysteem Fresh-r is de grote winnaar van de 100% GZND Wonen Challenge van woningcorporatie Mitros. Het winnende project droeg als titel ‘FRESH-stopt tocht, stank en schimmel zonder energieverlies in één dag’ en de inzending is gedaan vanuit een samenwerking tussen Fresh-r, gezondheidsexpert InHealth, Kristinsson Architecten, Cevesin als specialist in technische installaties en bouwbedrijf Reinbouw.

Gezond en aangenaam
Woningcorporatie Mitros schreef een challenge uit, waarin zij op zoek ging naar een oplossing die garandeert dat de huurder na een renovatie in een gezond en aangenaam binnenklimaat leeft. Van de 28 inzendingen werden er vier genomineerd. Gisteren presenteerden zij hun plannen! De baanbrekende Fresh-r toepassing met warmteterugwinning heeft gewonnen omdat iedere gebruiker hiermee kan profiteren van een gezonde luchtkwaliteit en een aangenaam klimaat binnenshuis. Ook het feit dat alles in één dag gerealiseerd kan worden bleek voor de vakjury een belangrijk argument te zijn. De winnaar kreeg een geldprijs mee naar huis en gaat in opdracht van Mitros aan de slag met een pilot project.

Winst
Edward Hissink van Fresh-r is trots: “De grootste winst van het meedoen is de ijzersterke samenwerking die erdoor tot stand is gekomen! Samen met gezondheidsexpert InHealth, Kristinsson Architecten, Cevesin als specialist in technische installaties en bouwbedrijf Reinbouw zijn we erin geslaagd aan alle gevraagde aspecten van de Mitros 100% Gezond Wonen Challenge te voldoen, in ons eentje was dat nooit gelukt. Ik geloof dat het feit dat alles in één dag gerealiseerd kan worden voor de vakjury de doorslag gaf; met onze oplossing hebben huurders dus weinig overlast maar wel een gezonde luchtkwaliteit en een aangenaam klimaat binnenshuis!”.

Stijging verkoop
Fresh-r is als een ademend raam. Het is de kleinste, eenvoudigste, intelligentste en meest energie-efficiënte ventilatie met warmteterugwinning. Omdat het gebruik maakt van koper om de warmte van de ene naar de andere luchtstroom over te dragen. Hierdoor zijn veel bredere luchtstromen mogelijk, waardoor er geen drukval in de warmtewisselaar ontstaat. Dus is er minder kracht nodig. Minder ruimte. Minder geluid. Maar meer vraag. De verkoop van de Fresh-r apparaten laten een enorme stijging zien. Fresh-r won eerder al de prestigieuze PassivHaus prijs in Duitsland.

Meer informatie over de Fresh-r oplossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *