VvE’s met energie beurs op 20 mei 2017

Faay oplossingen C2C gecertificeerd
26 april 2017
Binnenkort te zien in ICDuBo: warmtewerende folie
10 mei 2017

VvE’s met energie beurs op 20 mei 2017

Op zaterdag 20 mei organiseren VVE-010, de gemeente Rotterdam, Rotterdamse VvE’s met Energie (RVME) en de Woonwijzerwinkel een netwerkbijeenkomst voor VvE’s. Naast woningeigenaren zijn ook beheerders en betrokkenen uit de regio van harte welkom. Het is een interessant programma rond het verduurzamen van VvE’s. Er is ruimte voor kennisuitwisseling en er worden inspirerende workshops gegeven. VvE’s komen aan het woord over hun ervaringen en deskundigen gaan in op de mogelijkheden. Ook zal de SvN aanwezig zijn voor informatie over financiering en subsidies.

Programma:

11.15 ontvangst met koffie
11.30 opening directeur VVE010
– kort voorstellen workshops
11.45 rondleiding door de Woonwijzerwinkel
– openbaar spreekuur Nationaal EnergiebespaarFonds
lunch
12.30 workshop ronde 1
– Mooi en duurzaam; verduurzamen met de bril van een architect
– Liften energiezuinig maken
– Elektrische auto’s delen voor VvE’s
13.30 pauze
14.00 workshop ronde 2
– Herrie in de VvE – Doen de buren ook leuk mee?
– Voorbeeld VvE zonnestroom, de Postcoderoos en groen energiedak
– Een groen mjop; wat kan je ermee?
15.00 napraten
15.30 afsluiting

Workshops:

Openbaar spreekuur over de duurzame lening voor VvE’s
Richard Kuiper, NEF

De lening kan VvE’s de kans bieden om nu een aantal investeringen te doen in gebouw en installaties. De lening wordt terugbetaald uit de servicekosten die mogelijk niet hoeven te stijgen omdat de investering een besparing op de energiekosten oplevert. Uw vragen over deze lening voor uw eigen VvE kunt u rechtstreeks stellen tijdens dit spreekuur.

Mooi en duurzaam; hou van je gebouw!
Corine Erades 

Verduurzamingsmaatregelen leiden al snel tot een kleine of grote verbouwing. Kijk mee door de bril van een architect naar de kansen die dat biedt om de uitstraling van het gebouw en het woongenot van haar bewoners te behouden en te verbeteren.

Liften energiezuiniger maken
Péron van Stralen

Energiebeheer van liften voor de VVE: Farce, Fictie & Feiten met betrekking tot verduurzamingsmaatregelen. En een 5-Stappenplan om zelf de haalbaarheid van energiebesparing voor de liftinstallatie van je VvE te bepalen.

Elektrische auto’s delen voor VvE’s
Mieke Weterings 

Waar een wil is, is een weg – voor een elektrische deelauto. Wat kan, wat mag en eerste inspirerende voorbeelden. En hoe zit het financieel in elkaar.

Herrie in de VvE – Hoe doen de buren ook leuk mee
Mimi Slauerhoff 

Niet alle leden van de VvE hebben evenveel interesse in woningverbetering en verduurzaming. Hoe om te gaan met desinteresse en weerstand bij medebewoners. Interactief.

Voorbeeld VvE met Zonnestroom, Postcoderoos en groene energiedaken

Zonnige Zaterdag gemist? Dan nu de herkansing om van een Rotterdamse VVE te horen hoe ze het zonneveld op hun dak hebben gekregen. En verder: Hoe werkt de Postcoderoos voor VvE’s en hoe combineer je beplanting, waterberging en zonne-energie op een dak.

Een Groen MjOP; wat kan je ermee
Wouter van den Acker

Het Groene MjOP wordt regelmatig gepresenteerd als de oplossing voor de VvE om de onderhoudsplanning te verduurzamen en daarmee op koers te komen voor een energie-neutrale toekomst. Maar is het MjOP wel het geëigende middel hiervoor?

Aanmelden?

Mail naar: duurzaam@VVE010.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *