Solesta

Solesta

Solesta® 2.0 is innovator in zonneboilers voor de zakelijke én particuliere markt.

Dat specialisme vloeit voort uit onze visie op de toekomst. Wij geloven dat het inzetten van zonnekracht om hernieuwbare energie op te wekken de toekomst is. Daarom willen wij het voor iedereen makkelijk maken om voor duurzaam te kiezen. Onze zonneboiler is onderhoudsvrij, wordt binnen een halve dag geïnstalleerd en verdient zichzelf snel terug. Met de Smartline zonneboiler van Solesta® 2.0 bespaart u maximaal op uw gasverbruik en draagt u bij aan een beter milieu.

Een zonneboiler is een systeem wat zonnewarmte omzet in warm water. Het systeem reageert op infraroodstraling van de zon en is daarom functioneel in zomer en winter. Een zonneboiler bestaat uit twee delen. Een collector en een compacte opslagmodule (buffervat). De collector wordt op het dak gemonteerd en is voorzien van vacuümbuizen (heatpipes). De zon verwarmt een vloeistof in de vacuümbuizen en geeft deze warmte indirect door aan de opslagmodule. De opslagmodule staat binnen en is aangesloten op de koud waterleiding.

De warmtewisselaar in de opslagmodule zorgt ervoor dat het voorverwarmde water de combiketel instroomt. Daardoor hoeft uw combiketel veel minder te verwarmen waardoor uw gasverbruik aanzienlijk daalt. Wanneer u een warmtepomp met na-verwarmer of een elektrische boiler heeft, zorgt een zonneboilersysteem voor een enorme besparing op het elektriciteitsverbruik. De opslagmodule is ook rechtstreeks aan te sluiten op uw wasmachine.

beeld01

Oplossingen

Zonneboiler Solesta

De compacte 100 liter Smartline zonneboiler van Solesta® 2.0 levert 250 liter voorverwarmd tapwater.