Plastica

Plastica

Al sinds 1978 levert Plastica plaatmateriaal voor in- en exterieur. Altijd van de beste kwaliteit en in talloze uitvoeringen en dessins. Dit gecombineerd met het hoge serviceniveau maakt Plastica tot uw ideale totaalleverancier.

Duurzame kwaliteit
Wij zijn kritisch op de kwaliteit van onze materialen. Dit is tenslotte de basis van de kwaliteit van uw eindproduct. Maar daar stopt het niet. Alleen de juiste montage zorgt ervoor dat alle materialen daadwerkelijk de prestaties leveren die wij hebben beloofd. Daarom hechten wij veel waarde aan kennisoverdracht.

Oplossingsgericht
Plastica denkt graag mee over hoe we uw droom kunnen verwezenlijken. U wilt een gevel die lang mooi blijft, zonder er al te veel onderhoud aan te moeten plegen? Uw interieur moet aan de hoogste veiligheids- en hygiëne eisen voldoen?  Plastica heeft 38 jaar ervaring met plaatmateriaal en denkt graag met u mee over de juiste oplossing.

Energie
Vanaf 2014 maken wij gebruik van OndernemersGroen, geleverd door Delta. Deze elektriciteit wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen, bijvoorbeeld windenergie en biomassa. Daarnaast hebben wij in 2015 geïnvesteerd in zonne-energie door het plaatsen van 400 zonnepanelen. Hiermee dragen we bij aan het reduceren van de CO2 uitstoot. Ons streven is om op termijn energie-neutraal in stroomverbruik te worden.

Keurmerken
Plastica Plaat BV, Paneltex BV en Compact Systems BV zijn PEFC™ gecertificeerd en Cape Wood Products BV is FSC® gecertificeerd. Het grootste deel van onze producten worden dan ook geleverd met FSC of PEFC keurmerk. Gecertificeerde boseigenaren houden hun bosareaal in stand door de principes duurzaam bosbeheer na te leven. Wij vinden het belangrijk duurzaam bosbeheer als bedrijf te stimuleren en hebben daartoe een algemene beleidsverklaring.

Afval scheiden en recycling
Afval scheiden loont. Veel afval kan gerecycled en hergebruikt worden. Binnen Plastica wordt daarom niet alleen in de magazijnen afval gescheiden ingezameld ook op de kantoren. Hier staan zogenaamde recycle bins, gemaakt van eigen Plastica materiaal. Wij scheiden A-hout en B-hout, papier en karton, folie, metalen, batterijen, toners en inktpatronen.

beeld01

Oplossingen

fazawood impressie

Gevelbekleding; Fazawood van Plastica

Cape Cod wordt gemaakt van Lodgepole Pine, ook wel bekend als Noord-Amerikaans grenen en wordt afgewerkt met een hoogwaardige watergedragen acrylaat lak. Door innovatieve procedures voor houtdroging, verduurzaming en verfafwerking wordt Cape Cod houten gevelbekleding voor een periode van 15 jaar gegarandeerd. Niet alleen op de lak, maar ook tegen […]

Gevelbekleding hout; Cape Cod van Plastica

Door innovatieve procedures voor houtdroging, verduurzaming en verfafwerking wordt Cape Cod houten gevelbekleding voor een periode van 15 jaar gegarandeerd.

Vloerdelen Neowood van Plastica

Neowood is een houtcomposiet vloerafwerking voor buiten met een natuurlijke houtlook.

elements vulcan

Gevelbekleding; Elements Vulcan van Plastica

Elements Vulcan is de crème de la crème onder de houten gevelbekleding. De planken zijn van Radiata Pine en worden afgewerkt met een watergedragen olie of Sioo:x. Het heeft een verticale nerforiëntatie en is blokverlijmd. Hierdoor is de stabiliteit van het hout beter, werkt het minder en komt oppervlakteschade minder […]